SDE

На Старосамбірщині відбулися екологічні великопісні реколекції

25 березня 2015
Друк E-mail
http://www.ecoburougcc.org.ua/
22-23 березня в єпархіальному реколекційному будинку в смт Стрілки Старосамбірського деканату відбулися Великопісні екологічні реколекції, організовані та проведені референтом з питань екології Самбірсько-Дрогобицької єпархії о. Дмитром Сенейком.

Оскільки інформація про них була досить широко розповсюджена в місцевих ЗМІ, то на реколекції відгукнулися понад 40 чоловік, переважно із Самбірського та Старосамбірського деканатів.

Протягом двох діб учасники реколекцій пережили багато нового. Це і молитва: Божественна Літургія, Акафіст до Йосифа Обручника, Молебень до Бога-Творця, екологічна Хресна дорога, медитативні розважання і молитва зі свічками. Це тематичні зустрічі на тему екологічної культури життя і поведінки людини-християнина, жваві дискусії та обговорення.

Особливо запам’ятався розгляд практичних заходів того, як зменшити згубний людський тиск на природу та її ресурси.Багато з учасників були вражені, наскільки їхні щоденні дії призводять до поступового забруднення і вихолощення природних ресурсів і загалом Богом створеного світу.

В останній день екологічних реколекцій, у неділю, їх учасники під керівництвом референта влаштували практичну екологічну акцію з прибирання і сортування сміття на прилеглих гірських територіях до реколекційного будинку в смт Стрілки. Так практично були закріплені всі знання, досвід та розуміння, отримані під час реколекційних зустрічей, обговорень та дискусій.

Наприкінці учасники Великопісних екологічних реколекцій обмінялися контактними даними заради того, щоб ділитися між собою інформацією щодо успіхів чи труднощів втілення екологічних ініціатив у своєму житті.

Джерело: Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

Теми: екологія

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори