SDE

Владика Ярослав уділив дияконські свячення бр.Володимиру Кобетяку

15 квітня 2015
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
14 квітня, у Світлий вівторок, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію у Катедральному храмі Пресвятої Трійці м. Дрогобича. Під час богослужіння архиєрей уділив дияконські свячення брату Володимиру Кобетяку, випускнику Дрогобицької духовної семінарії.

Під час проповіді владика Ярослав сказав, що апостоли Лука й Клеопа, які подорожували з Єрусалиму до Емаусу, нагадують нам засмучених під тягарем труднощів людей. "Коли людина, недостатньо зміцнена Божою ласкою, надією на Бога, вона легко відходить від Бога, швидко опановує її зневіра та знеохота", - зазначив проповідник. Євангельське читання цього дня розповідає нам, що після зустрічі з воскреслим Христом Лука й Клеопа пережили духовне воскресіння.

Зустріч з Богом християнин переживає під час молитви, яка провадить до особистого пізнання Господа. "Це зустріч, на котрій молільник розповідає і слухає, а деколи просто мовчить, переживаючи радість від єдності", - сказав проповідник. Молитва розпочинається згадкою про Божу велич та могутність, бо все в Його руках. Далі йде визнання того, що Бог вчинив, що Він ніколи не залишив свого створіння, не відвернувся від людини. "На молитві також Господь дозволяє нам виговоритися, висловити перед Ним усі наші клопоти, журби та занести прохання з подякою", - сказав у підсумку владика Ярослав.

Після завершення богослужіння владика Ярослав привітав нововисвяченого диякона Володимира. Єпископ подякував батькам, родині, духовним наставникам диякона за товаришування йому на дорозі до тайни священства.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Ярослав (Приріз), свячення, Катедральний собор

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори