SDE

Постійний Синод розпочав свою роботу посвятою Реколекційного дому

23 квітня 2015
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Постійний Синод УГКЦ розпочав свою роботу в Дрогобичі посвятою Реколекційного дому Самбірсько-Дрогобицької єпархії, що знаходиться на вулиці Козловського, 57.

Чин посвяти очолив владика Володимир (Війтишин), Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський. Із ним співслужили владика Ярослав (Приріз), Єпарх Самбірсько-Дрогобицький, владика Кен (Новаківський), Єпарх Нью-Вестмінстерський (Західна Канада), владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, та владика Григорій (Комар), Єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії, а також представники духовенства єпархії. Присутніми були працівники Єпархіального управління, працівники Реколекційного центру та інші запрошені гості.

У своєму привітальному слові владика Володимир підкреслив, що посвяченням цього дому, який служитиме потребам в тому числі і потребуючих священиків-емеритів, Церква показує, що вона не лише молиться за потребуючих, а й намагається нести їм конкретну матеріальну та соціальну поміч. Це, на думку проповідника, тим цінніше, що робиться воно в часах глибокої економічної кризи, спричиненої воєнним лихоліттям на Сході. Він висловив переконання, що Самбірсько-Дрогобицька єпархія нині є однією з найкращих в нашій Церкві та служить прикладом до наслідування для інших у своєму служінні Богові і людям.
Владика Ярослав подякував присутнім, а зокрема – будівничим Реколекційного дому, меценатам та працівникам, а також представникам місцевої влади, яка свого часу передала Церкві цю будівлю, яка була в досить занедбаному стані, а сьогодні, після ґрунтовних відновлюваних робіт, буде служити потребуючим та тим самим приносити славу Богові. Він наголосив, що Церква і надалі здійснюватиме своє служіння потребуючій людині, щоб таким чином робити дієвою свою євангельську проповідь. Архиєрей подякував працівникам єпархіального управління за ревне і повне самопожертви служіння, яке він назвав їхньою «літургією життя».

23 квітня Постійний Синод розпочне свої робочі засідання, головною темою яких буде підготовка до майбутніх Синоду Єпископів та VI сесії Патріаршого Собору, які відбуватимуться наприкінці серпня - у першій декаді вересня цього року в Івано-Франківську. Зауважимо, що Постійний Синод вперше проводить свої засідання в Самбірсько-Дрогобицькій єпархії.

Секретаріат Синоду Єпископів УГКЦ

Теми: Володимир (Війтишин), Ярослав (Приріз), Кен (Новаківський), Богдан (Дзюрах), Григорій (Комар)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори