SDE

У Зарваниці розпочались тренінг-реколекції для Голів єпархіальних Комісій у справах мирян УГКЦ [фото]

14 травня 2015
Друк E-mail
Фото Іванни РИЖАН
З 13 по 15 травня у Марійському відпустовому центрі «Зарваниця» тривають тренінг-реколекції для Голів єпархіальних Комісій у справах мирян УГКЦ.

Зустріч розпочалась спільним молебнем у Соборі Пресвятої Богородиці. Після представлення та знайомства відбулася перша реколекційна наука. Реколектант - о. Олег Шумелда, доктор пасторального богослов’я Люблінського католицького університету Бучацької єпархії УГКЦ.

Темою реколекційних навчань були роздуми над євангельськими словами: «Ідіть і ви у мій виноградник». о. Олег наголосив на високій цілі, яку має мати кожен мирянин, і вона, за його словами, має бути «такою високою, щоб до неї треба було ще трохи підстрибнути». Священик каже, що 85% людей зриваються за крок перед поставленою ціллю «і тоді подальшу частину свого життя вони деградують, нарікаючи». Виграють, за його словами, ті, котрі зафіксувалися на цілі, умовно кажучи, 10 хвилин.

Ціллю християнина, на думку реколектанта, є просякнутися вірою і її «утрамбовувати», щоб завжди «жар тримати». Християнином, на переконання о. Олега, є той, «котрий продовжує справу Христа, не дивлячись на священика, інших, але на Христа і у дзеркало своєї душі, свідчить Христа в приватному і суспільно-політичному житті», - сказав реколектант.

Спільною молитвою вервиці за Україну, усіх воїнів, поранених, їхні родини перед Чудотворною іконою Богородиці у парафіяльному храмі завершився перший день реколекційних наук.

Наступного дня, 14 травня, учасники тренінгу-реколекцій говоритимуть про Всеукраїнський Форум мирянських спільнот, який заплановано провести на Всеукраїнській молодіжній прощі у Зарваниці.

Учасниками зустрічі були Голови та працівники комісій у справах мирян із Тернопільсько-Зборівської, Івано-Франківської, Самбірсько-Дрогобицької, Стрийської, Сокальсько-Жовківської, Бучацької, Коломийсько-Чернівецької, Львівської єпархій та Луцького, Одеського, Донецького, Харківсько-Полтавського екзархатів. Організатори – Комісія у справах мирян УГКЦ.

Іванна Рижан, референт Комісії у справах мирян СДЄ УГКЦ

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Комісія у справах мирян

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори