SDE

Молодь парафії з Нового Калинова здійснила прощу до Лавріського монастиря [фото]

09 червня 2015
Друк E-mail
Фото парафіян м. Новий Калинів
2 червня діти та молодь парафії Переображення  Господнього м. Новий Калинів та св. Архистратига Михаїла с. Калинів Дублянського деканату, як одна християнська родина, провели подячну прощу на завершення навчального року до монастиря св. Онуфрія у селі Лаврів. Вже зі самого початку подорожі у спільноті ще юних християн панував прекрасний настрій доброзичливості та любові.

У часі подорожі до Лаврова прочани молилися Молебень і співали християнські пісні  та із захопленням розглядали краєвид за вікном. Прибувши до Лаврова, нас зустрів ігумен монастиря о. Атанасій, який розповів усім присутнім історію їхнього монастиря, що сягає аж Княжої доби та життя святого Онуфрія пустинножителя. Отець також зазначив: "Св. Онуфрій зазнав на собі тягар батьківської нелюбові. Його батько, перський король, за намовою злого духа вкинув немовля у вогонь, але Господь врятував його. Тому св. Онуфрій вважається покровителем усіх породіль і тих,  що готуються стати матерями. Святий Онуфрій молився за всіх дітей народжених і ненароджених, щоб кожна дитина була бажана."

Після розповіді о. Атанасія уся спільнота прочан мала можливість оглянути монастир, який перебуває у стані реставрації. Паломники також пройшли Хресною дорогою, яка завершується каплицею на верху гори. Добравшись до неї, усі із захопленням милувались прекрасним карпатським краєвидом. Спустившись у підніжжя гори, прочани зачерпнули води із джерела, після чого помолились у храмі Божественну літургію та молебень до св. Онуфрія. Після богослуження уся група подякувала о. Атанасію за спільну молитву, а отцю Тарасу Яворському - за прекрасну організовану прощу.

На зворотньому шляху зупинилися біля гірської річки, де молодь могла смачно повечеряти після насиченого дня. Додому поверталися втомлені, але щасливі. Дякуємо Богові за цей день!

За повідомленням
парафії м. Новий Калинів

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Дублянський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори