SDE

Митрополит Ігор освятив у Дрогобичі Хресну дорогу [фото]

28 вересня 2015
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
27 вересня, на празник Воздвиження чесного і животворящого Хреста, у м. Дрогобичі відбулося освячення Хресної дороги на парафії святих Северина, Віталія і Якима, мучеників Дрогобицьких. Чин освячення здійснив владика Ігор, митрополит Львівський, у співслужінні владики Ярослава, єпископа Самбірсько-Дрогобицького, і владики Василя, екзарха Харківського. За словами о. Івана Паньківа, декана Дрогобицького і адміністратора цієї парафії, спорудження Хресної дороги стало можливим завдяки пожертвам парафіян та праці львівських майстрів.

Зазначимо, що напередодні, 26 вересня, високопреосвященний Ігор, митрополит Львівський, відслужив у парафіяльному храмі Велику Вечірня з литією. Богослужіння супроводжував хор Дрогобицької духовної семінарії. Відтак митрополит очолив Хресну дорогу, яку вірні молились в наміренні миру в Україні.

Звертаючись до присутніх, владика Ігор наголосив, що справжній мир може запанувати лише за умов справжньої любові людей до Христа. Проповідник навів за приклад безкорисливу жертовність українських волонтерів, що понад рік допомагають українським воїнам.

Завершились урочистості святковою Архиєрейською Літургією, яку 27 вересня владика Ігор, митрополит Львівський, у співслужінні владики Ярослава, єпископа Самбірсько-Дрогобицького, владики Василя, екзарха Харківського, та священиків Дрогобицького деканату. Перед початком богослужіння духовенство привітали учасники парафіяльного театру на ходулях, керівником якого є о. Андрій Бунь, сотрудник парафії. Молодь, зодягнена в українські національні костюми, зустріла гостей парафії під звуки трембіт.

Після завершення богослужіння владика Ярослав висловив вдячність о. Івану Паньківу, парафіянам, жертводавцям, нагородивши подячними грамотами.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Василь (Тучапець), Ігор (Возьняк), Дрогобицький деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори