SDE

У Дрогобичі розпочався Рік Божого Милосердя для сімейних пар з Руху «Подружні зустрічі» [фото]

30 грудня 2015
Друк E-mail
Прес-служба СДЄ
Щоденні клопоти, хвилювання, втома, побут, робота, діти, батьки… І так з дня на день. Думаю така ситуація знайома більшості подружніх пар. Буває так, що в буденності, сірості та одноманітності життя губиться романтика в наших стосунках. Ми забуваємо про найважливіше – про наших подругів і про час для них та, зрештою, і для нас.

Але добре, що є небайдужі люди, які дарують радість іншим та можливість побачитися та поспілкуватися з подружніми парами-однодумцями. У неділю, 27 грудня 2015 р, відбулася післяреколекційна зустріч руху «Подружні зустрічі». Нас усіх радо та гостинно приймав реколекційний дім «Самарянина».

Тут ми зустріли близьких людей, які теж пережили зворушливі моменти відродження та віднайдення  любові у своєму подружжі на 3-х денних реколекціях. Можливо, ми не були на них усі одночасно в часовому вимірі , але розуміємо, що , до певної міри, відчували ці пари. Як Бог – джерело Любові і Милосердя – зціляв і укріплював нашу любов, яку ми пообіцяли один одному у Таїнстві Подружжя.

Завдячуючи п.Зеновію та п.Вірі Кузимків лейтмотивом зустрічі було очікування та приготування до зустрічі з новонародженим Христом у світлі Милосердя Божого.

Кожен з присутніх отримав подаруночок – цитату із Святого Письма – своєрідну настанову для себе на цілий рік. Ми мали радість почути ділення інших. Всі дивувалися, як влучно і саме до нього промовляє Слово Боже.

Читанням Святого Письма, молитва, наука про Боже милосердя о.Віталія, Вечірня у каплиці…

«Будьте милосердні, як і Отець ваш милосердний» (Лк. 6, 36)

Ми разом перейшли  у Катедральному храмі Пресвятої Трійці, спільно помолившись в наміренні . Це було по-особливому зворушливо. Віримо, що Господь Бог дасть нам силу приймати немочі наших ближніх, як Він приймає наші.

Весь вечір пройшов в атмосфері світла, радості, любові і в невидимій, але в усвідомленій присутності Бога. Це був час передріздвяного чуда: коли відбувається глибока внутрішня переміна і живеш уже не для себе, а для ближнього.

Розуміємо, що така подія не могла відбутися без сприяння і підтримки  Комісії у справах подружжя та сім’ї Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Щиро вдячні людям, які долучилися до творення дива.

«Бог, наш Сотворитель, що вночі дає пісні» (Іов3510)

Знаємо, що всі в особливий для кожного спосіб почули цю «пісню», яка звіщає народження Христа, народження нового Життя.

Василь та Іванка Даців,
учасники руху «Подружні Зустрічі»

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Теми: Комісія сім'ї та родини

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори