SDE

У Дрогобичі відбувся семінар-тренінг «До праці над родиною» [фото]

01 січня 2016
Друк E-mail
Фото Комісії у справах родини
«До праці над родиною» - саме з таким гаслом 26 грудня відбувся семінар-тренінг організований Комісією у справах родини СДЄ та Патріаршою комісією УГКЦ. Його назва – «На зустріч родині з праведним Андреєм» говорила сама за себе. Учасниками були члени різних спільнот, рухів, що діють на теренах Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Їх усіх об’єднувала провідна ідея – ідея щасливої християнської сім’ї. Голова комісії о. Василь Нестер підкреслив, що Господь користає з послуг своїх слуг. Священнослужитель закликав, не володіти лише теоретичними знаннями, а дивитись далекоглядніше. Він інтонував на даруванні внутрішнього резерву, даванні свого вкладу у цю справу.

Першу частину семінару розпочав о. д-р Богдан Тимчишин, голова Комісії УГКЦ у справах родини. Його доповідь стосувалася «Концепції щасливої сім'ї за творами Митрополита Андрея Шептицького». Отець розповів про важливі аспекти, які зводяться до покликання бути щасливим. «Не має більшого щастя, як щастя в родині» - зазначав о.Богдан. Він дотримувався думки митрополита, що християнська родина є, а радше повинна бути відблиском неба. Священик дуже виразно пояснив символізм рівностороннього трикутника по відношенню до Бога і подружжя. Ієрей також акцентував на способах шукання Господа і позитивній ролі одного подружжя у житті іншого.

З доповіддю: «Здорове і живе подружжя у світлі року Божого милосердя» виступив о. Ігор Козанкевич , голова Соціальної комісії СДЄ. Зміст його представлення мав характер практичних порад для подружжя. Доповідач наголошував на необхідності інвестування у шлюбне життя. Він звертався до саморефлексії стосунків, подолання криз. Чільне місце відвів отець християнським спільнотам та їхній мотиваційній силі у житті різних подружжів. Отець також закликав усіх не боятися брати відповідальність за місію Церкви.

Друга, вже практична частина, стосувалася розпізнавання дарів, якими Церква служить для сім'ї. Під тим поняттям розуміємо активну діяльність прородинних ініціатив в Самбірсько-Дрогобицькій єпархії, яких було представлено понад 15 видів.

На завершення було представлено напрацювання у групі. Учасники поділилися своїми поглядами стосовно зміцнення союзу подружжя та Церкви. Провідною ідеєю стало питання кращої поінформованості мирян про роботу християнських спільнот, проектів, рухів…

Наталя Кривейко

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Теми: Комісія сім'ї та родини

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори