SDE

Владика Ярослав у свято Собору Пресвятої Богородиці: Через заступництво нашої Небесної Матері ми зможемо перебороти всі негаразди [фото]

10 січня 2016
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
8 січня, у свято Собору Пресвятої Богородиці, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію в Прокатедральному соборі Покрова Пресвятої Богородиці м. Самбора. Єпископу співслужив о. Богдан Добрянський (декан Самбірський), о. Володимир Коркуна (адміністратор парафії) та священики Самбірського деканату.

Під час проповіді єпископ зазначив, що в другий день різдвяних свят Церква згадує тих осіб, які в даній події займали провідне місце. Оскільки на першому місці коло Христа бачимо Пресвяту Богородицю, тому вже в перші віки християни на другий день по Різдві дякували Пречистій Діві та віддавали їй шану як Божій Матері.

Далі проповідник навів слова богослужбового гимну: "Таїнство я бачу дивне й преславне: небом стає вертеп, престолом херувимським Діва, оселею ясла, в яких лежить неосяжний Христос Бог". Слова цього піснеспіву свідчать, що Богородиця в своїй особі сповнила стремління всього людства - завдяки їй Бог оселився між людьми.

Вітаючи місцеву спільноту вірних з різдвяними святами, владика Ярослав пригадав, що в місті Самборі Пресвята Богородиця прославилась в чудотворній іконі. Єпископ побажав вірним на взір Богоматері "з відкритим серцем слухати Бога, покірно сповнюючи Його волю в щоденному житті". "Не зважаючи на важкі часи для нашого народу і держави, не забуваймо, що через молитву до Всевишнього і через заступництво нашої Небесної Матері ми зможемо перебороти всі негаразди, бо коли ми є з Богом, хто зможе нас перемогти", - сказав до присутніх владика Ярослав.

Після завершення богослужіння владика Ярослав привітав священиків і вірних з різдвяними святами та побажав радісною колядою прославляти новонародженого Христа. 

О. Олег Чупа,
Прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Теми: Прокатедральний собор, Самбірський деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори