SDE

У Старому Самборі відбувся фестиваль колядок [фото]

14 січня 2016
Друк E-mail
Фото Марії Кузьмин
Третього дня Різдвяних свят, у свято першомученика Степана, у храмі Св. Миколая у Старому Самборі відбувся чудовий захід - фестиваль Різдвяної коляди. Його ініціатором та організатором є отець-декан Старосамбірський Михайло Николин, а проведення такого заходу вже стає доброю традицією.

Радісною новиною колядники засівали у серця парафіян істину, що «З нами Той, Хто нині народився в яслах і возніс наші серця до небес».Сім колективів прославляли народжене Дитятко - Ісусика - у колядках, щедрівках, поезії, тетатральних постановках.

Привітав і колядників, і глядачів отець-декан Михайло. Першими радісну вістку несли юні колядники Старосамбірської школи № 1 Героя Небесної Сотні Степана Сольчаника (керівник Надія Копач). Діти мелодійно виконали низку колядок, промовляючи віншування. Цікавим було й те, що школярі виконували різдвяні мотиви і на сопілках, й, колядуючи, використовували дзвіночки. А особливо оригінальним був «Щедрик», виконаний сопілкариками. Колядники школи № 1 виступають на цьому фестивалі щороку і кожного року дивують парафіян своїми творчими новинками.

Рік при церкві діє дитячий хор, яким керує Тетяна Здреник. Вперше юні парафіяни церковного хору тішили присутніх щирим виконанням колядок.

А артисти Старосамбірської школи № 2 о. Станіслава Дашо (керівник Оксана Дрозд) спільно із організацією «Українська молодь Христові» подарували присутнім змістовну театральну постановку «Різдвяна казка».

Цього дня навіть "нечисті" до церкви завітали, але їх сила мізерна, бо велич народженого Спасителя - всеперемагаюча. Вертепи зі Старого Самбора та села Завадки також показали своє дійство.

І апогеєм свята було професійне виконання колядок гостями зі Самбора – колективом, до якого належить і Тетяна Здреник. Гучними та тривалими оплесками висловили парафіяни їм вдячність за божественне виконання оригінальних колядок.

Колядував також і церковний хор.  Завершився фестиваль спільним виконанням і усіма колядниками, і глядачами «Слава Богу заспіваймо», частуванням колядників цукерками, позитивними емоціями та піднесеним настроєм.  І як тут не радіти? Господь подарував світу Дитятко, яке стане нашими Спасителем. Христос Рождається! Славімо Його!

Марія Кузьмин

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори