SDE

Владика Ярослав: Подія Обрізання - це день, коли всьому світові було об’явлено ім’я Божого Сина [фото]

15 січня 2016
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
14 січня, в свято Обрізання Господнього, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію в Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобича. Під час богослужіння єпископ уділив дияконські свячення бр. Денису Богатку, випускнику Дрогобицької духовної семінарії.

Під час проповіді владика Ярослав зазначив, що у день свята Обрізання християни святкують подію найменування Господа нашого Ісуса Христа - день, коли всьому світові було об’явлено ім’я Божого Сина. Подію найменування переживає кожен християнин у тайні хрещення. "Коли Бог дає нам ім'я, він творить нас, коли він нас кличе нашим іменем, Він удержує нас при існуванні, даючи нам Своє благословення, що значить захист, опіку, порятунок, а перш за все, певність щасливої будучності, повноти життя в Ньому", - наголосив проповідник. Про це говорить Господь у книзі пророка Ісаї: "Не бійся, бо я тебе викупив, прикликав тебе твоїм ім'ям, ти - мій. Чи через води йтимеш, я з тобою, чи крізь ріки - тебе не затоплять, чи підеш крізь вогонь, не попечешся, і полум'я тебе не обпалить" (Іс. 43, 1-2).

"Сьогодні, наші очі також дивляться на святого Василія Великого, який у своїй особі наче увібрав усе те, про що говорить нам Святе Письмо", - сказав проповідник. Святий Василій Великий був ревним проповідником Христової істини, реформатором і засновником спільнотного чернечого життя. Через текст Божественної Літургії "св. Василій Великий кличе кожного з нас бути справжніми християнам, являти світові Христа, бо в Ісусі Христі Бог увійшов у людську історію, щоб перемінити її, відновити, наповнити новим значенням і новим змістом". З цього моменту історія людства перестала бути історією гріха й невірності, а стала історією спасіння.

Відтак владика Ярослав закликав вірних: "Отож в Боже ім’я почнімо цей Новий рік, в ім’я Бога, котрий називається Ісус Христос – Месія, що спасає". Єпископ побажав вірним, щоб ім'я Ісуса супроводжувало їх кожної хвилини майбутнього року, бо тоді цей рік зможе стати роком сприятливим, роком Божої благодаті і Божої любові.

Після завершення богослужіння владика Ярослав привітав диякона Дениса і подякував батькам, родині, духовним наставникам новопоставленого диякона за товаришування йому на дорозі до тайни священства.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Теми: Катедральний собор, свячення, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори