SDE

Отець Андрій Нагірняк до дружин священиків: Бути вдячним, радіти чи сумувати - вибір за нами [фото]

12 квітня 2016
Друк E-mail
Фото Комісії у справах родини
8-9 квітня в Дрогобичі, в реколекційному будинку "Дім самарянина", відбулись реколекції для дружин священиків Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Дні духовної віднови, які були організовані Єпархіальною комісією у справах родини, провів о. Андрій Нагірняк, керівник Відділу соціальних питань Патріаршої курії УГКЦ та віце-президент МБФ «Карітас України».

В одній з реколекційних наук о. Андрій пояснив значення великопосної молитви св. Єфрема. Реколектант зазначив, що слова "Господи і Владико життя мого..." спонукають християнина замислитись над тим, що керує його життям: слава, страх, почуття провини, задоволення... чи можливо, щось інше? "Бог - це Господь, який дбає про нас, проживаючи разом з нами наше життя", - наголосив священик. Отець Андрій додав, що подібно як священик збирає з ілитону кожну крихту Святих Дарів, так Бог дбає і цінує кожного незалежно від його досягнень.

У молитві св. Єфрема ми просимо Бога, щоб навчив нас бачити наші гріхи. "Даруючи нам бачення власних гріхів, Бог не бажає нас принизити, але піднести", - наголосив отець-реколектант. Тому усвідомлення грішності не повинне нести зневіри, адже Господь бажає, що усі спаслися.

Одним з важливих завдань людини є зрозуміти, до чого Бог кличе її в конкретній життєвій ситуації. "Важливо знаходити час бути з Богом, собою, ближніми, адже "бути" - це одна з мов любові", - сказав реколектант. Важливо навчитись "бути", а не "робити" чи "мати". Бо прийде час, який покаже, чи твоє життя наповнене буттям, чи всяким тимчасовими речами.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Комісія сім'ї та родини

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори