SDE

У Самборі владика Григорій провів реколекційну зустріч з дружинами священиків [фото]

28 жовтня 2016
Друк E-mail
Фото Комісії у справах родини
Справді гарна і світла подія відбулася у затишному катехитичному осередку парафії Різдва Пресвятої Богородиці, що у м. Самборі у середу 26 жовтня. В цей осінній вечір Владика Григорій прибув на зустріч із дружинами священиків. Приїхав до тих, про яких, за Його словами, кожен єпископ, як батько, повинен найперше памʼятати та турбуватися. «Ви є нашими найближчими парафіянами, яким ми, як Єпископи, як Церква, хочемо послужити, - розпочав своє пастирське слово Архиєрей. Водночас ми є разом, щоб навчитися ще краще послужити, тим до кого Господь посилає Вас, разом із Вашими чоловіками – священиками, для яких маєте стати добрими помічницями та супутницями у служінні Божому людові…». 

Щиро та невимушено сприймалися добрі та батьківські слова Владики про важливе покликання священичої сімʼї, роль дружини священика, як також і їхніх дітей. Як гарний приклад служіння і посвяти було наведено сімʼю Омеляна Ковча. А ось спогади блаженного покровителя пастирів про життя та переживання дружин священиків у довоєнний період минулого століття, виявилися на диво також дуже актуальними та близькими для багатьох присутніх. 

У другій частині зустрічі Владика Григорій подякував усім, хто зумів приїхати, адже майже тридцять добродійок самбірського регіону зустрілися разом, щоб творити спільноту, щоб разом духовно зростати. Відтак усі мали можливість ближче познайомитись, розповісти про своє життя та служіння. 
Варто відзначити, що подібні зустрічі з ініціативи Комісії у справах родини, а найважливіше з бажання та активності самих їмостей вже відбуваються у інших місцевостях нашої Єпархії, зокрема у м. Дрогобичі, Скольому, Тухлі та Висоцьку. Пані добродійки не тільки збираються разом на спілкування, але також створюють псалтирні групи, щоби між зустрічами творити молитовну підтримку, яка так необхідна їхнім чоловікам у служінні, парафіям, і зокрема Україні. Сподіваємося що подібна ініціатива буде поширюватися по всіх деканатах та принесе добрі духовні плоди.

Владика Григорій також нагадав, що останній Синод Єпископів УГКЦ теж заохочує подбати, щоби у кожній Єпархії був організований інститут постійної духовної формації для дружин священиків та їхніх сімей. Тому у нашій Єпархії окрім таких щомісячних зустрічей для їмостей, як також щорічних формацій та реколекцій, таборів для священичих дітей, заплановані найближчим часом реколекції для священичих подруж. З Божою поміччю мають вони відбутися з 28 листопада по 1 грудня 2016 р. Б. у реколекційному домі с.Стрілки Старосамбірського району, на які усіх щиро запрошуємо.

Наскільки важливі та потрібні зустрічі для дружин священиків?

Пані добродійка Ольга Добрянська, м.Самбір: дуже важливі і потрібні такі зустрічі для нас, оскільки це прекрасна нагода для спілкування. Владика Григорій згадував сімʼю отця блаженного Омеляна Ковча та його спогади про різні виклики перед священичими сім’ями ще в довоєнних часах. Зараз ми переживаємо подібне. Не секрет, що дружина священика має переважно обмежене коло для розмов, а тут є можливість відкриття, можна щось почути та навчитися одна від одної. Молодші переймають досвід від старших, кожен може взяти щось для себе. А найважливіше, що всім нам, поза всіма клопотами та щоденними обов’язками, потрібне духовне збагачення.

Пані добродійка Ольга Рисей, м.Самбір: так звичайно потрібні, однозначно, дуже потрібно. Найперше, щоб познайомитися, адже, як наголошував владика Григорій, важливі є дружні стосунки між нами, а як вони можливі, коли ми часто навіть незнайомі. Нам потрібне таке спілкування у вузькому колі, щоб підтримати одна одну, поділитися своїми проблемами чи радощами. Ми також можемо спільно молитися,адже не завжди в побуті легко знайти для цього час. В такому середовищі можна пізнати себе краще, пізнати інших, відкрити щось нове для себе, почути добру життєву пораду.

Пані добродійка Ольга Войтко, с.Шегині (виконувала місію телефонного запрошення на зустріч): Дуже рада, що мала таку нагоду чимось послужити, адже із маленькими дітьми не завжди вдається десь активно себе реалізувати. Такі зустрічі для всіх нас дуже потрібні, як також участь у молитовній псалтирній групі є для нас дуже помічною вдома, бо ми молимось їх (псалми) спільно у Подружжі і це дуже зближує та мотивує до щоденної спільної молитви.

Джерело: сайт Комісії у справах родини

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Григорій (Комар), Комісія сім'ї та родини

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори