SDE

У Катедральному соборі відбулись дияконські свячення [фото]

09 листопада 2016
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
8 листопада, у свято св. Димитрія Солунського, в Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобича владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію. Під час богослужіння єпископ уділив дияконські свячення брату Володимиру Івасівці, випускнику Дрогобицької духовної семінарії.

У зверненні до вірних владика Ярослав наголосив, що святі мученики займають особливе місце в богопочитанні. Крім того, дні пам'яті мучеників, які прославились великою ревністю віри та чудами, християни вшановують в урочистий спосіб. До числа таких святих належить св. Димитрій, який жив у ІІІ ст. в м. Солунь і був проконсулом цілої округи. Одразу після свого призначення Димитрій відкрито виголосив своє ісповідання віри. "Замість переслідувати християн він навертав поган до християнської віри та викорінював ідолопоклонство", - сказав проповідник.

Мученицька смерть св. Димитрія сподобила його численних небесних вінців. "Земний імператор відібрав йому земне життя, за це Христос подав йому життя вічне. Земний володар викреслив ім’я св. Димитрія з числа своїх достойників, а Господь неба і землі записав його ім’я в книгу життя вічного. Земний правитель позбавив його влади, за те Христос Господь увінчав св. Димитрія нев’янучим вінцем вічної слави в небесному Сіоні", - наголосив проповідник.

Наприкінці проповіді владика Ярослав заохотив вірних просити у Великомученика, щоб своєю молитвою прихиляв Божу милість до нашого народу. Божа ж благодать зміцнюватиме нас в істинній вірі, захищатиме перед ворогами, допомагатиме бороти труднощі й негаразди.

Після завершення богослужіння владика Ярослав привітав диякона Володимира і подякував батькам, родині, духовним наставникам новопоставленого диякона за товаришування йому на дорозі до тайни священства.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Катедральний собор, свячення, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори