SDE

Унікальні реколекції для священичих подруж [фото]

06 грудня 2016
Друк E-mail
Фото Комісії у справах родини
Різдвяний піст по-особливому розпочався цього року для священичих подруж Самбірсько-Дрогобицької Єпархії. Вперше у нашій Єпархії, а можливо і у цілій Церкві, відбулися реколекції саме для священичих пар, які матимуть гарні плоди не тільки для самих учасників, але, можна сказати, що для сотень інших подруж та сімей, до яких Господь їх посилає. Три дні цікавої та насиченої програми, справжня братня атмосфера між учасниками, спільні молитви, час для двох, духовні вправи та багато інших цікавинок, допомагали усім глибоко пережити близькість Господа та відновити радість подружнього спілкування.

Папа Франциск у своєму останньому апостольському посланні про подружнє життя «Радість любові» згадує про дар деяких східних церков, що мають одружене священство. Тому ці реколекції - це справді шанс відчути цей дар та переконатися, що щасливе священиче подружжя – це найкраща і жива проповідь, вже не тільки з уст самого священика, але з живого джерела, що випливає із нутра, із єдності та любові їхнього Подружжя.

Боже провидіння провадить і діє через духовний провід нашої Церкви. Синод Єпископів УГКЦ звертає увагу на важливість душпастирської опіки священичих сімей. Ми дуже вдячні нашим Владикам Ярославу та Григорію, що посприяли своїм розумінням та благословенням втілити один із таких намірів. Сподіваємось, що ці реколекції оправдають та підсилять їхню батьківську радість – бачити чудові душпастирські наслідки у нашій єпархіальній родині.

Дякуємо дванадцятьом парам-учасникам, які наважилися бути першими покликаними апостолами, щоб вчитися бути улюбленими учнями Ісуса, щоби натхненно нести далі євангельську радість у наші сім’ї та парафії. Дякуємо священичим парам-співорганізаторам, які мали можливість не тільки послужити іншим, але справді бути співучасниками Божого чуда, яке здійснив Господь у Кані Галилейській, перетворивши смуток - у радість, брак - у надмір, розчарування - у нові можливості.

Таку прекрасну можливість для духовного обновлення подруж допомогли створити учасники міжнародної спільноти «Кана», а саме отець-духівник та подружня пара, які мають благословення на таке служіння від апостольської столиці. Щиро вдячні їм за приклад безкорисливої посвяти, а також багатьом християнським подружжям в Україні та за кордоном за співпереживання, постійну молитву та конкретну організаційну допомогу.

Хочеться завершити знайомими та вельми обнадійливими словами із Євангелія від Йоана: «Ось такий початок чудес учинив Ісус у Кані Галилейській, і велич тим свою об’явив, - тож і учні його увірували в Нього…»

о.Василь та Юлія Нестер,
Комісія у справах родини СДЄ

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Комісія сім'ї та родини

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори