SDE

У Катедральному соборі відбулись священичі свячення

14 січня 2017
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
9 січня, в свято первомученика Стефана, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію в Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобич. Під час богослужіння єпископ уділив священичі свячення диякону Сергію Мамчуру.

Під час проповіді владика Ярослав зазначив, що протягом різдвяних свят ми згадуємо не тільки радісні, але й також сумні події. До них, зокрема, належить вбивство Іродом дітей вифлиємських, а також мучеництво св. Стефана. "Святий первомученик Стефан загинув, тому що проповідував Того, кого відкинули "будівничі" Ізраїля", - наголосив проповідник.

Мучеництво св. Стефана, як і смерть невинних вифлиємських дітей, у дивний і незбагненний спосіб стають свідченням перемоги Христового Воскресіння над смертю, світла – над темрявою, істини – над оманою. "Святий Стефан, ставши першим Христовим мучеником, подібно до Нього, чинить для Бога те, що Господь зробив для кожного з нас: свідомо й добровільно віддає своє життя за Господа, свідчачи правдивого Бога, Того, Який відкрився людям у Христі", - додав владика.

Кров першого мученика принесла невдовзі перший плід - навернення юнака Савла, знаного нам згодом як св. Павла. "Духовно зрісши від схвалення цього вбивства до правдивої віри, він став Христовим учнем й одним з найуспішніших проповідників Євангелія", - сказав проповідник. 

Наприкінці проповіді владика Ярослав наголосив, що Церква-Мати продовжує запрошувати усіх людей стати духовними учнями святого первомученика і архидиякона Стефана. "Важливо, щоб кожен християнин, щодня не боявся духовно й фізично боротись і терпіти заради Христа, беріг Його в своєму серці перед ворогом нашого спасення, напливом гріховних бажань, лихих задумів і вчинків", - сказав у підсумку архиєрей.

Після завершення Літургії владика Ярослав привітав новопоставленого ієрея Сергія і подякував його батькам, духовним наставникам, які товаришували йому на дорозі до священства.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Ярослав (Приріз), Катедральний собор, свячення

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори