SDE

Під час реколекцій священики єпархії роздумували, як на щодень жити Божим Словом [фото]

15 вересня 2017
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
о. д-р Юрій Щурко
15 вересня подячною молитвою завершився І-й тур реколекцій для священиків Самбірсько-Дрогобицької єпархії. На запрошення владики Ярослава, єпископа Самбірсько-Дрогобицького, цьогорічні реколекції проводить о. д-р Юрій Щурко, завідувач кафедри Біблійних наук Українського католицького університету. Під час духовних наук реколектант поділився зі священиками думками про те, як на щодень жити Божим Словом.

«Коли ми відкриваємо Святе Письмо, найважливіше тоді – це вміти слухати», - сказав отець-реколектант. Як приклад священик навів фотографію бійця добровольчого батальйону, який серед руїн війни, споряджений у військову амуніцію, сидить під деревом й читає Святе Письмо. «Цей чоловік кидає нам виклик, бо, перебуваючи у пеклі війни, знаходить час на читання Божого Слова», - наголосив о. Юрій.

За словами реколектанта, читаючи Святе Письмо, ми розуміємо, що духовне життя – це не щоденне свято, але інколи пустеля. Однак попри труднощі, які ми в цей період життя переживаємо, Бог продовжує до нас промовляти. «Господь, в Якого ми віримо – це також і «Бог пустелі»», - підсумував священик.

Наприкінці реколекцій владика Ярослав подякував о. Юрію Щуркові за духовний досвід, яким він щиро ділився впродовж днів духовної віднови з духовенством єпархії.

Зазначимо, що реколекції для духовенства Самбірсько-Дрогобицької єпархії відбуваються щороку, восени. Метою днів духовної віднови є створення можливості для священнослужителів в атмосфері спільної молитви часослова збагатити свій особистий духовний досвід завдяки духовним повчанням реколектанта та особистому спілкуванню з ним. Упродовж наступних двох тижнів відбудуться ще два тури духовних реколекцій.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

IMG 3194

ПОВНИЙ РОЗМІР ФОТО ДЛЯ ДРУКУ

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: реколекції, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори