SDE

Владика Ярослав освятив після оновлення храм у м. Хирів на Старосамбірщині [фото]

23 вересня 2017
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
21 вересня, у свято Різдва Пресвятої Богородиці, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відвідав парафію м. Хирів на Старосамбірщині. Перед початком Святої Літургії єпископ освятив оновлений храм.

Під час проповіді владика Ярослав наголосив, що в день Різдва Пресвятої Богородиці разом з праведними Йоакимом й Анною радіє небо й земля, співаючи Божій Матері: «З Тебе засяяло Сонце правди, Христос Бог наш». Ми радіємо, бо в цей започатковується відкуплення людського роду. «Пречиста Діва приносить нам порятунок, життя і вічне щастя. Вона стане Богородицею, кивотом Нового Завіту, Матір’ю Христа Спасителя, що знищить смерть і подарує нам життя вічне», - сказав проповідник.

Далі владика Ярослав закликав вірних прославляти в молитвах і ділах Божу Матір - матір усього людства. Адже, возвеличуючи її в такий спосіб, ми черпаємо з багатства її чеснот і боговгодного життя. «Чесноти Богородиці та благодать Святого Духа ставлять її вище всіх, не тільки святих та праведних людей, але навіть і небесних сил. Її віра та цілковита посвята Божій волі, терпеливе і мужнє перенесення всіх життєвих труднощів, материнська турбота, а головне – безумовне смирення і покора – це ті чесноти, котрі наповнюють все життя Пресвятої Діви Марії», - наголосив єпископ.

Після завершення богослужіння владика Ярослав подякував о. Ігорю Петровича, декану Хирівському й адміністратору парафії, вірним, жертводавцям, які подбали про відновлення храму. «Зичу, щоб цей храм був місцем вашої зустрічі з Богом, щоб у ньому ви завжди могли зріти близькість неба, близькість Царства Божого. Нехай у цих стінах постійно панує дух навернення та оновлення у частому прийманні святих тайн Покаяння та Євхаристії. Нехай у ньому кожна душа знайде наснагу для очищення та духовного поступу», - побажав владика Ярослав.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Хирівський деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори