SDE

Глава УГКЦ підтримав ідею облаштування меморіального комплексу на місці єврейського кладовища у Самборі

28 вересня 2017
Друк E-mail
Блаженніший Святослав
Предстоятель УГКЦ Блаженніший Святослав 25 вересня звернувся до влади і мешканців м. Самбора на Львівщині із словами підтримки задуму облаштувати меморіальний комплекс у районі єврейського кладовища.

«Кажуть, що війна не завершена, поки належно не вшановані її жертви. У місті Самборі, у районі єврейського цвинтаря, знайшли свій останній земний спочинок чимало людей різних національностей. Зокрема, нацисти знищили там багато євреїв, серед яких було розстріляно і тих українців-християн, хто намагався їх врятувати; поховані на цьому місці і українські воїни-повстанці, які змагались за волю і кращу долю України в боротьбі проти німецьких і радянських окупантів», − мовиться у зверненні.

Блаженніший Святослав висловив сповідання, що «попередньо розроблений проект, доопрацьований за участю самбірчан, найближчим часом буде реалізований і стане не тільки архітектурною окрасою міста Самбора, а й прекрасним прикладом міжнаціонального і міжрелігійного порозуміння, яким захоплюватимуться в Україні і світі».

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

 

Теми: Блаженніший Святослав

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори