SDE

Тиждень соціального служіння з 4 по 11 лютого - "Любов’ю служіть один одному"

02 лютого 2018
Друк E-mail
З 4 по 11 лютого в Самбірсько-Дрогобицькій єпархії відбуватиметься Тиждень "Соціального служіння". Як зазначає о. Ігор Козанкевич, Голова Соціальної комісії, місія Карітасу – організовувати та координувати справи милосердної любові, спонукати і свідчити про любов до ближнього. Соціальний тиждень покликаний привернути уваги вірних до проблем соціального служіння.

 

Тиждень соціального служіння

4 лютого, неділя

1) 9:00. Служба Божа в каплиці БФ «Карітас СДЄ УГКЦ» за людей хворих на рак (Всесвітній день людей хворих на рак). Просимо, щоб в усіх Храмах Єпархії помолилися за всіх людей хворих на рак.

2) 10:00 – 17:00. Тренінг «Підтримка розвитку творчого потенціалу дитини» при БФ «Карітас».

3) Відвідання семінаристами та волонтерами БФ «Карітас» Дрогобицької виправної колонії №40, духовна бесіда про соціальне служіння, профілактика та запобігання узалежнення після виходу із в’язниці.

5 лютого, понеділок

9:00 Літургія у Каплиці Святого Миколая в «Карітасі» вул. Чорновола,4, в наміренні зцілення хворих на рак.

Наставництво над дітьми сиротами, відвідини дітей – сиріт, які вийшли з дитячих закладів і зараз проживають самостійним життям. ДДПУ ім. Івана Франка, Нафтовий технікум, Вище професійне училище № 19.

6 лютого, вівторок

1) 10:00 «Дивовижні Долоні» молодь з інвалідністюта їхні батьки. Круглий стіл «Крок за кроком». Мета – налагодження тісної співпраці із соціальними службами, владою та громадою.

2) 11:00 початокдводенного вишколу в ЗРЦ «Назарет». Для соціальних працівників державних служб Львівської області( 43 особи, відповідальних за допомогу узалежненим).

3) 16:00 Майстер – клас з іконопису «Бойківської ікони» для молоді та дорослих у приміщенні Катехитичного університету. (Центр Підтримки Сім’ї) Мета - налагодити дружні відносини між ВПО та місцевим населенням.

4) 17:00 Відкритий урок – презентація СОУП для дітей при БФ «Карітас».

7 лютого, середа

1) 10:00 - 17:00 День молодіжного служіння(форум – театр, тренінг), Центр волонтаріату, координатор Сніжана Креховецька.

2) 13:00 Зустріч поколінь, волонтери та учасники клубу літніх людей «Жива Історія» при Карітасі (висвітлення проблем людей похилого віку). Мета – соціалізація літніх одиноких людей у суспільстві. Після цього з 15:00 відвідування хворих в онкологічній лікарні по вул.Трускавецькій з різдвяною колядою та молитвою. Координатор проекту Петро Кузьмин та спільнота «Галілея».

3) 15:00 Закінчення вишколу в ЗРЦ «Назарет». Для соціальних працівників державних служб Львівської області.

8 лютого, четвер

1) 11:00 Круглий стіл «Стереотипи у спілкуванні» для представників державних соціальних служб міста Дрогобича (Проект Об’єднуючи людей заради миру). Мета – Подолання стереотипів та упередження щодо різних соціальних груп.

2) 13:00 – Тренінг для молоді «Громадська активність, командобудування» Дрогобицький коледж нафти і газу.

3) 15:00 – 17:-00 Презентаційний захід «Крок на зустріч». Центр «Разом Сильніші» для дітей при Карітасі. Відвідування з дітьми центру дитячої лікарні з колядою. Мета – популяризація, розповсюдження інформації про Карітас (бліц – опитування в громадських місцях). Координатор проекту Анна Кілас.

4) 16:00 Роздача гарячих обідів для бездомних («Наша Хата»): в Дрогобичі біля пам’ятника Тарасу Шевченку.

9 лютого, п’ятниця

1) Профілактичний захід в Школі №4 м.Дрогобича по запобіганню вживання алкоголю та наркотиків серед молоді «Ми - за здоровий спосіб життя». («Назарет»). Мета – превентивна робота з молоддю по запобіганню вживанню наркотиків та алкоголю. Роздача буклетів та флаєрів у школах міста Дрогобича, свідчення.

2) 11:00 – Тренінг Меденицькій ЗОШ 1-3 ступеня «Запобігання нелегальній трудовій міграції. Інтерв’ю з жінкою, яка постраждала від торгівлі людьми.

3) 14:30 – Вишкіл для вчителів «Як покращити подружні відносини, батьківська любов та любов у подружжі», школа № 2 Олександра Козанкевич (Школа Сімейного Консультанта).

10 лютого, субота

10:00 Благодійна акція «Наповни серце теплом і любов’ю”, соціальне кафе «Витанія», презентація діяльності кафе роздача візитівок, гарячого чаю та канапок).

11 лютого, неділя

9:00 Служба Божа за всіх хворих (Всесвітній день хворого) за ініціативи Папи Римського Івана Павла II – знову просимо, щоб в цей день помолилися у всіх Храмах Єпархії в наміренні хворих.

Інформацію подав
о.Ігор Козанкевич
Голова Соціальної Комісії

 

Теми: карітас

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори