SDE

Владика Ярослав: Добрі діла потрібно чинити задля Христа, Який нас полюбив і віддав Своє життя за нас

12 лютого 2018
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
11 лютого владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію в Катедральному соборі Пресвятої Трійці в м. Дрогобич.

Під час проповіді владика Ярослав пригадав вірним, що вже кілька неділь поспіль Церква готує вірних до Великого посту. У цей час приготування Євангеліє пропонує нам задуматись над подією, яка вирішить нашу вічність. "Вічність залежить від нашого земного життя, яке не проходить автоматично, а складається із наших виборів і рішень, дій і наслідків наших учинків", - зазначив проповідник.

Із притчі дізнаємося проте, що при кінці світу відкриється перед нами задум Божий – для чого ми є на цій землі. "Ми живемо тут для того, щоб любити Бога і ближніх, любов же до Бога виявляється у дотримуванні Божих заповідей, а до ближніх - у наших вчинках, у ділах любові", - зазначив єпископ.

Християнину слід жити не за корисливою логікою світу, а за логікою Христа, що навчає нас чинити все заради Нього. "Добрі діла потрібно чинити задля Христа, Який нас полюбив і віддав Своє життя за нас", - наголосив владика Ярослав.

Притча про Страшний суд заохочує слухача поставити собі запитання: з чим я постану перед Богом? Яким буде плід життя, як кожного зокрема, так і всіх загалом? "Тому час посту – це час особливих роздумів над своїм життям, щоб, пізнавши правду про себе, ми зробили крок до змін, до навернення", - закликав вірних проповідник. У цей час кожному варто поглянути на своє життя, спитати себе: "У якому стані я постав би перед Господом, якщо б Він прийшов удруге сьогодні?".

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Ярослав (Приріз), Катедральний собор

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори