SDE

У Старому Самборі співали гаївки [фото]

11 квітня 2018
Друк E-mail
Великдень! Христос Воскрес! Величне свято! Ідеальна нагода для різноманітних торжественних заходів. А як прекрасно, коли величність підкреслюється ще й нашими самобутніми традиціями, а природа максимально сприяє, аби гуртом зібратись на церковному подвір'ї та спільно радіти Христовому Воскресінню. І ось традиційно у світлий вівторок біля храму св. Миколая у Старому Самборі проводяться гаївки.

Ініціатива отця-декана Михайла Николина щодо проведення гаївок полюбилася містянам і тепер з року в рік маленькі старосамбіряни забавляються в обрядовому колі. Варто наголосити, що з кожним роком кількість бажаючих поспівати гаївок помітно зростає.Щороку дійство проводиться між Літургіями, які служаться у храмі.

Тож у вівторок, 10 квітня, жителі райцентру любувалися неймовірно цікавим обрядовим дійством. Яскравим різнобарв'ям вишиванок майоріло церковне подвір'я. Це діточки обох шкіл міста дзвінкими голосочками виконували гаївки, веснянки, тощо та водили хороводи.

Тож, і "мак сіяли", і "чому Галя не танцює" питали, і "кривого танцю" задавали, і «віяли вінець» Словом, усе як годиться!

А ще цього року для юних парафіни храму Св. Миколая у Старому Самборі було багато несподіванок. На церковному подвір’ї у Світлий понеділок пластуни організували неймовірно захоплюючі забави - різноманітні ігри, своєрідні естафети. А завершилася ця неймовірна програма, як і годиться у такий понеділок, обливанням на центральній площі міста. Такого у Старому Самборі ще не було. Діти та молодь мокрі й щасливі повертались додому. Благо, погода таким забавам сприяла.

Також для парафіян на церковному подвір’ї діяла оригінальна фотозона.

Схожі дійства, направду, звеселяють людей, несуть в їхні душі красу та оптимізм.

Христос Воскрес! Воскресне Україна!

Марія КУЗЬМИН

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори