SDE

У Дрогобичі відбулась святкова академія «Подяка Богові за Його дар несказанний» [фото&відео]

28 травня 2018
Друк E-mail
Фото Марти ДЗІНДЗЮРИ і Оксани СЛИВ'ЯК
27 травня, у м. Дрогобич, в Львівському музично-драматичному театрі ім. Ю. Дрогобича відбулася урочиста академія «Подяка Богові за Його дар несказанний» з нагоди 25-ліття Самбірсько-Дрогобицької єпархії. 

На початку академії з привітальним словом до присутніх звернувся владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький.

«На тлі історії 25 років - це невеликий проміжок часу, але для нашої молодої єпархії це досить велика подія. Бо на початку 90-х років ХХ ст. ми відроджувались на землі з понад 1000-літньою християнською традицією, але знищеною тоталітарним радянським режимом. Тому є благородно подякувати тим, завдяки кому за цих чверть століття було відновлено Церкву на нашій землі», - зазначив владика Ярослав.

Опісля присутніх привітав міський голова м. Дрогобича Тарас Кучма, який поділився спогадами про те, яку роль в його духовному становленні відіграли священики підпільної УГКЦ о. Іван Сокіл і о. Степан Яворський.

Далі відбулась мистецька програма, в ході якої глядачам були представлені наступні твори: о. М. Вербицький «Отеч наш», А. Гнатишин «Богородице Діво», М. Леонтович «Тебе Бога хвалим», о. М. Вербицький «Хваліте Господа з небес», О. Герасименко «Сповідь», М. Шалата, С. Стельмащук «Співанка з Бескиду», вокально-хореографічна композиція «Прикарпатський танець з дзвіночками», Л. Коен «Алилуя», Дз. Сумарук, В. Якимець «Пустельник», о. М. Вербицький Симфонія №6.

 Завершальним твором стали «Псалми Давида» М. Ластовецького, які прозвучали у виконанні хору музколеджу ім. В. Барвінського, хору Заслуженого Прикарпатського ансамблю пісні та танцю "Верховина", дитячо-молодіжного хору "Відлуння" та зведеного симфонічного оркестру музколеджу і музично-драматичного театру. Твір виконували солісти: Наталія Цигилик-Чумак, Валентина Білас, Ярослав Дзендзерович, о. Тарас Коберинко. Диригував заслужений діяч мистецв України Микола Михаць.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Фото Марти ДЗІНДЗЮРИ і Оксани СЛИВ'ЯК

 

Теми: Григорій (Комар), Богдан (Дзюрах), Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори