SDE

У Висоцькому деканаті відсвяткували 25-ліття Самбірсько-Дрогобицької єпархії [фото]

25 червня 2018
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
24 червня, у Неділю Всіх святих Українського народу, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відвідав з душпастирським візитом парафію с. Матків на Турківщині. Цього дня у Висоцькому деканаті відбулись святкування з нагоди 25-ліття Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Крім того, вірні с. Матків святкували 180-ліття храму Собору Пресвятої Богородиці, який є внесений до спадщини ЮНЕСКО.

Прибувши до місцевого храму владика Ярослав привітав вірних із знаковим ювілеєм та відслужив Архиєрейську Літургію у співслужінні о. Василя Дригинича, декана Висоцького, та священиків Висоцького деканату.

Під час проповіді владика Ярослав наголосив на важливості подвигу українських святих (див. повний текст проповіді). «Наші українські святі не складали рук перед труднощами, а «боролися доброю борнею, скінчили біг - віру зберегли» (пор. 2 Тим. 4,7), своїм життям, словом і прикладом просвічуючи світ і роблячи його кращим», - сказав проповідник.

З-поміж сонму українських святих єпископ виокремив Слугу Божого Митрополита Андрея Шептицького, який багато мудрих повчань скерував до свого народу. Зокрема Митрополит вказав своєму народові, які перешкоди йому потрібно подолати на шляху святості: «Причиною наших невдач і усіх язв нашого церковного й національного життя є те, що християнство, вчення Євангелія замало відносимо до себе і замало передаємо його як святість душі... Євангеліє це дорога до неба, це життя без плями, без закидів, без пороків, це життя чисте, невинне, святе, в якому смертна людина зривається до того, щоб суперничати з небесними ангелами. Життя по Євангелію це надприродне життя Божої благодаті, це життя Божої любові й жертви для Бога, або одним словом: це життя, в якому людина шукає і змагає до святості» (Андрей Шептицький, Про виховання). 

Після завершення богослужіння владика Ярослав подякував о. Василю Дригиничу, а також усім священикам деканату, за душпастирську працю на Христовій ниві.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Теми: Ярослав (Приріз), Висоцький деканат, ювілейний рік

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори