SDE

У Верхньому Дорожові пройшов благодійний концерт «Богородиця – Покровителька України» [фото]

03 грудня 2018
Друк E-mail
Фото парафії с. Дорожів
У неділю, 2 грудня 2018 року, у греко-католицькій парафії Вознесіння ГНІХ с. Верхній Дорожів пройшов благодійний концерт «Богородиця – Покровителька України».

Захід відбувався після Божественної Літургії, відтак парафіяни храму Вознесіння ГНІХ стали учасниками благодійного духовного концерту-молитви «Богородиця – Покровителька України». Програму вела львівська оперна співачка Ольга Жаровська, сопрано, ведуча та автор поетичного тексту.

Під час заходу прозвучали добре та маловідомі, давні та сучасні твори композиторів світу та України на тексти молитов до Ісуса Христа та Богородиці. Основа концерту - класична світська, церковна та оперна музика різних епох і стилів: від далекого XVI до XXI століття. Окрім музики, у програмі прозвучало авторське поетичне слово співачки, в якому передано роздуми над життям людини.

Основна мета проекту – молитва за мир в Україні. Своїми переживаннями у вступній частині концерту поділилася сама співачка: «У цей непростий для України час я раптом чітко усвідомила, що кожна людина, зокрема і я, повинна не чекати, коли хтось прийде і щось зробить за мене для миру в Україні, я просто зобов’язана щось найкраще, що маю, дарувати своєму народові, своїй Батьківщині для їхнього благополуччя. Хочу, щоб у тісному колі парафіян тієї чи іншої Церкви помолитися за мир і за все найкраще для нашої багатостраждальної України та її талановитого працьовитого народу», - зазначила Ольга Жаровська.

Під час концерту було проведено збір коштів, які будуть передані воїнам, котрі перебувають у зоні бойових дій, пораненим військовим, що лікуються у військових госпіталях, і тим, хто, повернувшись із війни, потребує духовної і матеріальної підтримки.

За повідомленням парафії с. Дорожів

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Мокрянський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори