SDE

Владика Ярослав освятив іконостас храму Преображення Господнього в м. Дрогобич [фото]

04 січня 2019
Друк E-mail
Фото Прес-служби СДЄ
30 грудня владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відвідав парафію Преображення Господнього м. Дрогобич. Єпископ освятив іконостас та відслужив Божественну Літургію у співслужінні о. Любомира Митника, адміністратора парафії, та інших священиків парафії.

Під час проповіді владика Ярослав пояснив Притчу про запрошених на бенкет, яка читалась цієї неділі. "Християнське життя починається з запрошення від Господа – приходьте!" - зазначив проповідник. Отримавши це запрошення, людина у Христі має сміливість наблизитись до Отця.

Знаючи про Боже запрошення, ми увесь час можемо до Нього наближатись. "Ми можемо прийти до Нього у молитві, у наверненні, у часі передріздвяного посту, коли приготовляємось святкувати Його прихід до нас. Бог прийшов до нас у Різдві, щоб ми могли прийти до Нього у таїнствах спасіння", - пояснив владика Ярослав. Будь-яка мить життя є сприятливою, щоб йти в напрямку Бога.

Однак прийти до Бога - це лише початок. Пізнавши Його, ми зобов'язані свідчити свою віру іншим. "Ми стаємо слугами, про яких згадується у сьогоднішньому Євангелії: «Ідіть швидко на шляхи та стежки міста і приведіть бідних, калік, сліпих і кульгавих... Ідіть на дороги і під огорожі і скликайте людей, щоб прийшли, щоб мій дім наповнився»" (Мт. 11, 28), - додав проповідник.

Після завершення богослужіння владика Ярослав подякував о. Любомиру, сотрудникам храму, церковній громаді, які у нелегкі часи економічної розрухи взялись за благородну справу довершити інтер'єр Божого храму – встановити іконостас.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Дрогобицький деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори