SDE

Владика Ярослав відвідав храм Різдва Пресвятої Богородиці в м. Самбір [фото]

09 січня 2019
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
8 січня, в свято Собору Пресвятої Богородиці, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відвідав храм Різдва Пресвятої Богородиці у м. Самбір, де очолив святкове богослужіння. Єпископу співслужив о. Богдан Добрянський (декан Самбірський) та священики парафії.

Під час проповіді владика Ярослав зазначив, що в цей день Церква возвеличує Божу Матір, завдяки якій стала можливою подія Різдва Христового. "Уже в перших віках вірні наступного дня після Христового Різдва збиралися разом, щоб подякувати Пречистій Діві Марії та віддати їй честь як Божій Матері", - сказав проповідник.

Владика навів вірним слова літургійного гимну, який оспівує Діву Марію в день Різдва Божого Сина: "Таїнство я бачу дивне й преславне: небом стає вертеп, престолом херувимським Діва, оселею ясла, в яких лежить неосяжний Христос Бог».

Пресвята Діва Марія в своїй особі сповнила стремління всього людства. "Саме через її постійне смирення – «Нехай станеться мені по твоєму слову» – здійснюється величний план Божий – спасіння всього людства", - наголосив владика Ярослав.

Наприкінці проповіді владика Ярослав побажав вірним навчитись від Богородиці з відкритим серцем слухати Бога, приймаючи покірно Його волю у щоденному житті. "Вона допоможе нам відновити нашу християнську гідність улюблених дітей Божих та завжди пам'ятати, що в Його предвічному задумі кожна людина покликана до важливої ролі у здійсненні Божого плану спасіння, незалежно яку владу чи авторитет займає у суспільстві".

Після завершення богослужіння відбулося освячення відновленої статуї Богородиці, що знаходиться на подвір'ї перед центральним входом до храму.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Ярослав (Приріз), Самбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори