SDE

Владика Ярослав: Христова Пасха є джерелом справжньої втіхи для християн [фото]

28 квітня 2019
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
28 квітня, у день празника Христового Воскресіння, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив пасхальні богослуження у Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобича. Єпископу співслужили священики Катедрального храму та Дрогобицької духовної семінарії. Молитовним співом урочисте богослужіння супроводжував парафіяльний хор і семінаристи.

Опівночі у храмі розпочалось богослужіння воскресної Полуночниці (т. зв. «Надгробне»). Опісля священнослужителі внесли Плащаницю до вівтаря і поклали на престіл, де вона перебуватиме до свята Вознесіння Господнього. Відтак архиєрей разом зі священиками та вірними із запаленими свічками вирушили процесією довкола храму. Після завершення ходи перед дверима собору розпочалось богослужіння Пасхальної Утрені. Під торжественний спів тропаря «Христос воскрес із мертвих» єпископ відчинив хрестом двері храму. Пасхальні богослужіння завершились Божественною Літургією.

У святковому зверненні до вірних єпархії владика Ярослав наголосив: «Пасхальне Христове торжество – подія велична і знакова для нас, християн, бо є провісником нашого воскресіння і зорею невечірнього дня Царства Небесного, якого ми так прагнемо і до якого прямуємо». Роздумуючи над значенням події Христового Воскресіння, єпископ сказав: «Христова Пасха є джерелом справжньої втіхи для християн» (Див. повний текст послання).

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Ярослав (Приріз), Катедральний собор

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори