SDE

Владика Ярослав у Світлий понеділок: Наша Пасха, наш перехід до життя вічного, починається тут і зараз [фото]

02 травня 2019
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
29 квітня, у Світлий понеділок, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію в Прокатедральному соборі Покрова Пресвятої Богородиці, в м. Самбір.

Під час проповіді владика Ярослав наголосив, що Церква називає свято Христового Воскресіння світлим, тому що Христос переміг смерть і вніс промені світла в гріховну темряву. "Нині все наповнилося радістю, бо святкуємо Христове Воскресіння, яким людський рід звільнився від рабського поневолення гріхом і смертю", – сказав проповідник. Саме тому ввесь тиждень, що починається після свята Пасхи, зветься "Світлим тижнем".

Пасха є святом над святами, адже вона утверджує нашу віру, освячує наше життя і скріплює нашу надію на безсмертя. "Пустий гріб – це знак безсилля смерті, що не змогла втримати Життєдавця; відвалений від гробу камінь – це знак того, що впали стіни гріха, що відділяли людину від її Творця, що Рай знову відкрито, а Хрест став джерелом життя", – зазначив проповідник.

Церква несе свідчення про Воскресіння Христове крізь віки до всіх народів, всупереч усім гонінням і перешкодам. "Христове Воскресіння – це не просто одинокий випадок в історії, але історичний початок і запевнення нашого воскресіння, тож наша Пасха, наш перехід до життя вічного, починається тут і зараз", – сказав владика Ярослав. Цей наш перехід триває неначе у пустелі, наповненій багатьма спокусами та випробуваннями, але сам Воскреслий Господь супроводжує нас у цій подорожі від рабства до свободи, від смерті до життя.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Прокатедральний собор, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори