SDE

У Катедральному соборі відбулись дияконські свячення

02 травня 2019
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
30 квітня, у Світлий вівторок, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію в Катедральному соборі Пресвятої Трійці, в м. Дрогобич. Під час богослужіння єпископ уділив дияконські свячення брату Святославу Розлуцькому, випускнику Дрогобицької духовної семінарії.

Під час проповіді владика Ярослав пояснив євангельську розповідь про подорож учнів Христових до Емаусу - апостолів Луки й Клеопи. Обидва учні були повні смутку. Це стан людини, якій бракує Божої благодаті та надії на Бога. Тоді людина може легко відійти від Бога, зневіритись, знеохотитись. "Ісус навертає Луку і Клеопу, духовно воскрешає їх за допомогою молитви, Слова Божого і Пресвятої Євхаристії", - зазначив владика Ярослав.

У молитві людина зустрічається з Богом. "Це зустріч, на котрій молільник розповідає і слухає, а деколи просто мовчить, переживаючи радість від єдності", - пояснив проповідник. На молитві Господь дозволяє нам висловити всі болі й проблеми, а також занести прохання з подякою.

Слово Боже відкриває людині правду про неї саму. "Тільки в світлі Божого слова ми зможемо пізнати правильний сенс всього, що стається з нами і з нашими рідними", - зазначив єпископ. Своїм Словом Бог відкриває нам горизонти ширші за ті, які накреслює нам розум.

Євхаристія - найближче з’єднання людини з Богом. "У щоденному житті ми не маємо сили, аби жити так, як цього вчить нас Боже Слово", - зазначив владика Ярослав. Тому Євхаристію Церква називає духовною поживою і джерелом духовного світла для душі.

Після завершення богослужіння владика Ярослав привітав диякона Святослава з прийняттям тайни священства. Єпископ подякував семінарійній спільноті, в якій навчався і духовно зростав новопоставлений диякон.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Ярослав (Приріз), Катедральний собор, свячення

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори