SDE

У Катедральному соборі відбулись священичі свячення [фото]

21 січня 2020
Друк E-mail
Фото Романа ДЕМКІВА
20 січня, у свято Собору св. Івана Хрестителя, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію в Катедральному соборі Пресвятої Трійці, в м. Дрогобич. Під час богослужіння єпископ уділив священичі свячення диякону Тарасу Жеплінському, викладачу Дрогобицької духовної семінарії.

Під час проповіді владика Ярослав зазначив, що серед численного сонму святих лише св. Іван Хреститель удостоївся частого почитання у Христовій Церкві. Його пам'ять ми вшановуємо щовівторка і ще шість разів у році маємо свята присвячені подіям, що пов'язані з постаттю Христового Предтечі. "У день Собору Предтечі Йоана Церква прославляє його як ангела і апостола, мученика і печать пророків, заступника старої і нової благодаті, пречеснішого з народженого і Глас Божого Слова. Таким урочистим почитанням Церква хоче вказати на важливість цього святого для нас", - зазначив владика Ярослав.

Св. Іван був тим, хто вказав людям на Ісуса, що Він є обіцяним Месією. "Своїм життям Предтеча свідчив правду, відстоював її, переконуючи, що потрібно жити згідно цієї правди, згідно із совістю і Божим законом", - зазначив проповідник. Великий Пророк допоміг багатьом зустрітись із Богом, адже кожен потребує іншої людини, яка б привела його до Господа. "Навіть коли Господь промовить до нас так безпосередньо, як до св. Павла, то все одно нам буде потрібний наш Степан мученик", - додав проповідник.

Далі владика Ярослав заохотив вірних пригадати всіх тих, які були в їх житті дороговказами до Бога. "Сьогодні варто пригадати собі, що і ми можемо і повинні бути такими особами, щоб іншим вказувати на Бога в прямий, чи в посередній спосіб", - сказав проповідник. Єпископ побажав вірним наслідувати св. Івана Хрестителя, засвідчуючи у своєму житті правду, покору і чистоту серця.

Після завершення богослужіння владика Ярослав привітав новопоставленого ієрея Тараса і подякував батькам і вихователям, які супроводжували його до тайни священства.

Пресслужба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ 

Автор світлин Роман ДЕМКІВ

Теми: свячення, Катедральний собор, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори