SDE

Владика Григорій відвідав парафію с. Губичі на Старосамбірщині [фото]

10 жовтня 2020
Друк E-mail
4 жовтня, в день віддання свята Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього, владика Григорій (Комар), єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії, відвідав парафію Воскресіння Господнього у с. Губичі на Старосамбірщині. Владиці співслужили: о.Павло Коляса (декан добромильський), о.Павло Гачан (адміністратор парафії), о.Макарій Флячок ЧСВВ, а також священики Добромильського деканату. Супроводжував Архиєрейську Божественну Літургію хор «Собор» під керівництвом Андрія Бербиха.

Під час проповіді Владика наголосив на сутності Хреста, звертаючи увагу на те, що саме через Хрест прийшла радість усьому світу. «Хрест – це знамення перемоги, адже Господь переміг нашу смерть, Хрестом відчинив Небесне Царство, яке людство втратило ще від прародичів – Адама і Єви. Без Хреста немає спасіння. Кожен із нас у своєму житті має подаровану Господом виняткову роль – покликання. Немає жодної зайвої людини, немає нікого, кому б Ісус не надав цієї місії», – сказав єпископ.

Владика підкреслив, що наше життя подібне до мозаїки. «Коли людина не виконує свого покликання, вона буде, як той камінець, якого бракує у мозаїці, і тоді втрачається вся гармонія життя. Це і є прийняти і збагнути Божий план щодо нас. Однак, нести свій Хрест ми маємо по тій дорозі, якою йде наш Спаситель, маємо іти слідом за Ним. За прикладом ап. Павла: «Живу вже не я, а живе у мені Христос… (Гал. 2, 20)», – наголосив єпископ.

Далі владика Григорій зазначив, що кожен може черпати натхнення у словах апостола: «…живу вірою в Божого Сина, який полюбив мене й видав Себе за мене» (Гал. 2, 20). «Наше віддане життя Господу, наше посвячене життя і є тим містком переходу до Вічного Життя. Не маймо сорому засвідчити перед іншими, що ми – християни. Нехай Господній Закон, Його Правда – буде основою нашого ставлення до інших людей, адже усі ми в єдності творимо Христову Церкву», – сказав у підсумку проповідник.

Опісля Архиєрейської Літургії владика Григорій освятив Хрест біля храму, який було встановлено на славу Святої, Єдиносущної, Животворящої і Нероздільної Тройці як подяку Богові за дар 30-ліття виходу з підпілля УГКЦ в с. Губичі. Владика подякував жертводавцям, парафіянам, гостям, священикам, а також привітав вчителів, котрим Бог подарував велику місію в житті. «Головне – зростати в християнських чеснотах, навчатися і вчити – це Божий шлях для людини, і саме на цьому шляху людина матиме майбутнє для себе і дітей», – наголосив архиєрей. О. Павло Гачан висловив щиру подяку єпископові за повчальні слова для вірних. Подячні слова лунали отцям, зокрема о. Ярославу Кузяну, котрий є вихідцем із с.Губичі і в нелегкий час зміг зробити вибір – повернутися в лоно УГКЦ, ставши прикладом для багатьох.

Повідомила Марія Гачан

ФОТОРЕПОРТАЖ 

 

Теми: Григорій (Комар), Добромильський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори