SDE

Владика Григорій: Те, що владика Юліян – свята особа – є самозрозумілим і самоочевидним [відео]

27 лютого 2021
Друк E-mail
Владика Григорій Комар
28 лютого 2021 року, минає 8 річниця, як на 77 році життя, 45 році священства та 27 році єпископства переставився у вічні обійми Небесного Отця, блаженної пам’яті Владика Юліян Вороновський, єпископ Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ.

З цієї нагоди, 27 лютого, у парафіях Самбірсько-Дрогобицької єпархії служились поминальні Літургії в наміренні за переставленого Владику Юліяна. У Катедральному храмі Пресвятої Трійці м. Дрогобича заупокійну Літургію очолив владика Григорій, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ.

Під час проповіді владика Григорій зазначив: "Ми пригадуємо собі Владику Юліяна, чоловіка простого, звичайного, малого росту, але такого Великого і Сильного духом". За словами проповідника владика Юліян та подібні йому єпископи, священики, вірні не побоялися виступити проти тих, що чигали на життя Української Греко-Католицької Церкви. "Вони її винесли із катакомб. Вони не загубили тої спадщини, яку отримали. Спадщини Божого Благословення для нашого народу, спадщини Володимирового Хрещення, що є найбільшим скарбом для нас. І передали цю спадщину нам", - наголосив владика Григорій.

Далі єпископ додав, що Господь вибрав Владику Юліяна не лише, щоб перейти через підпілля. Але вибрав його як нашого першого єпископа відновленої Самбірсько -Дрогобицької єпархії. "Так, як промовляв Господь до Мойсея, так і промовляв до нього. І він пішов сюди до нас у Дрогобич, Самбір для того, щоб стати для всіх Добрим Батьком, духовним учителем, лікарем, пастирем і великим молитвенником перед Господом Богом, щоб просити у щоденній молитві за своїх духовних дітей, за тих, до кого вибрав і призначило його Провидіння Боже", - сказав проповідник.

Відтак владика Григорій зауважив, що Христові слова: «Не ви мене вибрали, а я вибрав вас» (Ів 15, 16) - вказують на те, що саме Господь владику Юліана вибрав і прославив. "Це є чимось самозрозумілим і самоочевидним, що владика Юліян є свята особа. Просімо Господа, щоб та його святість якнайшвидше Богом була явлена для свого народу", - сказав у підсумку єпископ.

 

Теми: Григорій (Комар), Юліан (Вороновський)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори