SDE

Духовенство єпархії молитовно вшанувало 85-у річницю з дня народження владики Юліяна Вороновського [фото]

08 травня 2021
Друк E-mail
Фото Пресслужби СДЄ
8 травня 2021 р. Б. владики Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, та Григорій (Комар), єпископ-помічник, разом з духовенством та семінаристами єпархії відвідали Святоуспенську Унівську лавру.

З нагоди 85-ої річниці з дня народження бл. п. владики Юліяна Вороновського на його могилі було відслужено Парастас. Також паломники помолились Молебень до Пресвятої Богородиці в монастирському храмі.

Нагадаємо, що владика Юліян, перший єпископ Самбірсько-Дрогобицький (1993-2011), відійшов до вічності 28 лютого 2013 р. на 77 році життя, 45 році священства, 27 році єпископства. 5 березня у богослужбовій каплиці на подвір'ї Свято-Успенської Унівської лаври відбулась Божественна Літургія, яку очолив Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ. владики Ярослава (Приріза), єпископа Самбірсько-Дрогобицького, владики Богдана (Дзюраха), секретаря Священного Синоду УГКЦ, владики Йосифа (Міляна), єпископа-помічника Київської архиєпархії, владики Тараса (Сеньківа), апостольського адміністратора Стрийської єпархії, та владики Леона (Малого), єпископа-помічника Львівської архидієцезії РКЦ. Близько 200 священиків та кілька тисяч вірних прибули до Унева молитовно провести в останню дорогу свого духовного батька. Поховано владику Юліана на чернечій горі в с. Унів Перемишлянського р-ну поруч з могилою його рідного брата о.Василія Вороновського.

Пресслужба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

 

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

 

Теми: Юліан (Вороновський), Ярослав (Приріз), Григорій (Комар)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори