SDE

Владика Ярослав звернувся до вірних єпархії напередодні Страсного тижня [відео]

17 квітня 2022
Друк E-mail
Фрагмент з відео
Напредодні Страсного тижня владика Ярослав Приріз звернувся зі словом «Господь, який гряде щоб зцілити рани українського народу» до кожного вірного Самбірсько-Дрогобицька єпархія УГКЦ . У зверненні запевнив про спільну молитву за кожного нашого воїна, всі родини наших військовослужбовців, усіх постраждалих від війни, всіх людей доброї волі, які живуть неустанною турботою про захисників нашої Вітчизни.

"Незважаючи на те, що війна принесла Україні багато лиха, болю й втрат, ми спостерігаємо небачену досі єдність і згуртованість людей. Кожен в міру своїх можливостей, а часто навіть понад це, старається допомогти іншому. Ми спостерігаємо, що ця війна згуртовує не тільки наш народ, але всю Європу, увесь світ. У цьому ми бачимо дію Божу. Це дає нам надію, що попри всі складнощі нам вдасться подолати ворога – окупанта, який прийшов руйнувати, зневажати й вбивати невинних людей. Ми знаємо, що Ісус переміг ненависть, страждання, гріх і смерть та обезсилив диявола через свої страждання своєю любов’ю до людського роду. Сьогодні ми є свідками, як воїни, волонтери, люди патріоти доброї волі перемагають жахіття війни любов’ю до своєї Батьківщини, солідарністю з нашими воїнством, страждаючими, зрозумінням і любов’ю до тих, кого вона найбільше зранила.

Починаючи від 24 лютого, першого дня широкомасштабної хвилі російської агресії, на наші терени стало прибувати багато осіб, які, побоюючись за своє життя і життя своїх близьких, покинули свої домівки в тих місцевостях, які потрапили під бомбардування і обстріли. На даний момент у своїх приміщеннях Самбірсько-Дрогобицька єпархія УГКЦ-Дрогобицька єпархія УГКЦ прийняла на цілодобове утримання 415 вимушено переселених осіб і надає триразове харчування 600 особам. Крім того, внутрішньо переселеним особам надається кваліфікована психологічна і медична підтримка. До допомоги біженцям та українському воїнству залучені багато парафій єпархії, священики, капеляни, єпархіальний Карітас, а також семінаристи Дрогобицької духовної семінарії. Ми вважаємо за священний обов’язок послужити своїм співкраянам і виконати Господню заповідь: "Усе, що ви зробили одному з моїх братів найменших – ви мені зробили" (Мт. 25, 40)" - зазначив єпископ.

Теми: Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори