SDE

У Трускавці Єпископи УГКЦ обговорили питання душпастирської опіки українських військовослужбовців

12 травня 2022
Друк E-mail
www.facebook.com
10-11 травня 2022 року Божого в Пасторально-реабілітаційному центрі «Оранта» Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ, розташованому в м. Трускавець, під головуванням Отця і Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава відбулася Дев’яносто перша сесія Архиєрейського Синоду Української Греко-Католицької Церкви в Україні.  

У роботі Синоду також узяв участь преосвященний владика Ніл Лущак, адміністратор Мукачівської греко-католицької єпархії.

Головною темою цієї сесії Синоду Єпископів Верховного Архиєпископства була тема «Душпастирська опіка українських військовослужбовців», яку підготував для розгляду Департамент військового капеланства Патріаршої курії УГКЦ. Детально обговоривши зазначену проблематику, Синод прийняв відповідні рішення та висловив вдячність Департаментові військового капеланства Патріаршої курії УГКЦ, капеланам, волонтерам і всім тим, що служать і підтримують наше військо в умовах військової агресії російської федерації проти України.

Синод розглянув у другому читанні та затвердив у цілості «Програму суспільно-громадської діяльності УГКЦ в Україні», а також у першому читанні Стратегію діяльності УГКЦ для утвердження сімейних цінностей, підтримки сімей та запобігання і протидії домашньому насильству. Обидва документи представляв п. Юрій Підлісний, голова Комісії УГКЦ у справах родини та мирян.

У розділі тем для обговорення було розглянуто сучасну суспільно-політичну ситуацію в Україні і світі та діяльність Церкви в умовах воєнного стану. В дискусії взяв участь Апостольський нунцій в Україні архиєпископ Вісвальдас Кульбокас.

Про місію і діяльність Українського католицького університету в сучасних умовах війни доповів о. Богдан Прах, ректор УКУ. Про стан опрацювання Хрестоматії історичного досвіду суспільно-громадського служіння Української Греко-Католицької Церкви доповів п. Олег Турій, директор Інституту історії Церкви Українського католицького університету.

Патріарший економ УГКЦ о. Любомир Яворський доповів Синодові про стан справ УГКЦ в Україні у фінансово-економічній сфері та представив владикам звіт про діяльність заснованого Церквою Відкритого недержавного пенсійного фонду «Покрова», який успішно функціонує, незважаючи на виклики воєнного часу.

У перерві між синодальними засіданнями отці Синоду зустрілися з біженцями з різних куточків України та їхніми дітьми, які тимчасово проживають у цьому ж пасторально-реабілітаційному центрі.

Дев’яносто другу сесію Архиєрейського Синоду Української Греко-Католицької Церкви в Україні вирішено провести у четвертому кварталі 2022 року Божого.

Секретаріат Архиєрейського Синоду
УГКЦ в Україні

 

Теми: Григорій (Комар), Ярослав (Приріз), Блаженніший Святослав

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори