SDE

У Старому Самборі юні парафіяни молилися за загиблих дітей під час святкування Міжнародного Дня захисту дітей

03 червня 2022
Друк E-mail
Фото Віталія СКИПАКЕВИЧА
  Довгоочікувана пора року наступила. Літечко. 1 червня, коли відзначається Міжнародний День захисту дітей, свято безтурботного дитинства розпочалося на старосамбірському стадіоні екуменічною молитвою всечесніших отців о. Михайла Николина (УГКЦ) і о. Іоана Білика (ПЦУ).  

 

Молились спільно духовні наставники нашого міста з представниками влади та люблячою дітворою зі своїми батьками. Діточки подякували Богородиці за своє щасливе дитинство букетами квітів, приносячи їх до ікони Пресвятої Пречистої Діви Марії та молились, стоячи із запаленими свічечками, в знак пошани за загиблими дітьми від рук кровоточивого Ірода, що приніс війну на нашу землю.

"Діти моляться за дітей" - так назвав цю молитовну акцію о. Михайло Николин. Святкуючи сьогодні ми не повинні забувати, що в Україні триває війна. І в той час коли одні діти гуляють і веселяться, інші маленькі українці страждають від військової агресії окупантів. Статистика безжальна - майже 300 дітей загинуло в наслідок воєнних дій. Ми не повинні про них забувати!

Опісля голова Старосамбірської ОТГ Ігор Трухим та заступник голови Самбірської РДА Павло Грабський привітали малечу. Влада і духовенство побажали щоб діти ніколи не дізналися, що таке війна, щоб вони не мусіли ховатися від звуків вибухів, щоб завжди трималися за руки батька і матері та щоб дитячі усмішки на їх безхмарному, як небо голубе, обличчі завжди випромінювали любов до Неньки-України.

Продовжилося цьогорічне святкування у різноманітних локаціях бансами, іграми, читанням віршів, спортивними змаганнями.
Ведучий свята Тарас Плетеня та аніматори, що прибули з Харкова подарували дітям гарний настрій та заряд енергії на весь наступний рік.
Щира подяка за змістовний насичений проведений захід усім організаторам свята та дитинства.

"Виростеш ти, сину, вирушиш в дорогу,
Виростуть з тобою приспані тривоги
За тобою завжди будуть мандрувати
Очі материнські і білява хата"
Слава Україні! Героям слава!

Віталій СКИПАКЕВИЧ
Фото - Віталій Скипакевич

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

 

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори