SDE

У м. Старий Самбір відбулись священичі свячення [фото]

19 лютого 2023
Друк E-mail
19 лютого, у Неділю м'ясопусну, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію у храмі св. Миколая Чудотворця в м. Старий Самбір. Під час богослужіння єпископ уділив священичі свячення диякону Тарасу Плетені.

Під час проповіді єпископ наголосив, що М'ясопусна неділя своїм євангельським читанням та богослужбовими текстами нагадує, що прийде день, коли всі ми постанемо перед обличчям Живого Бога, Який у своїй славі прийде судити живих і померлих (див. повний текст проповіді). "У сьогоднішньому Євангелії чуємо розповідь про прихід Сина Чоловічого у славі. Його перший прихід був в убогості, а другий буде у славі. Ісус тут постає як могутній Суддя, Цар і Володар, якого супроводжують ангели небесні та на голос Якого постають усі народи в усіх поколіннях", - сказав проповідник.

Відтак владика Ярослав наголосив, що євангельська сцена Страшного суду не є притчею, хоч має багато образів схожих до тих, що у притчах. Євангельські слова: «Як же прийде Син Чоловічий у своїй славі…» (Мт.25,31), – дають зрозуміти, що тут не йдеться про уявні персонажі, як у притчах, – це буде реально. "Йдеться про те, що настане при кінці часів, після того як Євангеліє буде проповідуватися всім народам. Ісус говорить про себе як про Сина Чоловічого, але вже не як про того, хто буде страждати, а як про того, хто прийде у славі. Тоді Христос постане як Цар і Суддя", - додав проповідник.

Часто люди говорять, що не знають, як любити Бога, як Йому вірно служити? На це, за словами єпископа, існує проста відповідь – через ближнього. "Апостол Йоан виразно стверджує, що якщо хтось говорить, що любить Бога, а ненавидить свого брата, то цей неправдомовець (пор. І Йо.4,20). Бог не вимагає від нас чогось, що є понад наші сили та можливості", - зазначив єпископ. Нема потреби витрачати величезні кошти, потрібно лишень бути відкритим на просту поміч людям у їх щоденних справах. Сьогоднішня благовість найкраще показує правдивий шлях навіть найпростішим людям до слави.

Після завершення богослужіння владика Ярослав привітав ієрея Тараса з прийняттям тайни священства і подякував батькам, духовним наставникам, усім, хто товаришував йому на духовному шляху.

Пресслужба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

 

ФОТОРЕПОРТАЖ

  

 

 

Теми: Ярослав (Приріз), Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори