SDE

У Старому Самборі відбулася духовно-мистецька програма "Апостол єдності" [фото]

12 липня 2023
Друк E-mail
2 липня в День усіх святих українського народу на усіх вірних греко-католицької парафії храму святого Миколая Старого Самбора чекало величне дійство. Вірні сини і доньки нашої церкви - мучениці вшанували духовного подвижника Йосафата Кунцевича, з нагоди 400-ліття від його мученицької смерті.

На урочисту академію "Апостол єдності" прибули не лише парафіяни храму, а отці зі Старосамбірського деканату: о.Василь Дригинич зі Стрілок, о.Тарас Зубко з Великосілля, о.Микола Германович з с.Воля, о. Богдан Добрянський, декан Самбірський, семінаристи ДДС.

Розпочався вечір вступним словом,яке виголосив єпископ -помічник СДЄ кир Григорій Комар. Він розповів присутнім життєві стежки Йосафата Кунцевича та його шлях до віри і святості. Опісля у старовинному храмі міста велично звучали духовні твори у виконанні заслуженої капели "Трембіта" у їх новій програмі "Апостол єдності". Не вперше приїжджає "Трембіта " до Старого Самбора, але щоразу зачаровує слухачів своєю творчістю.

Ведуча академії Марія Христинич вміло поєднувала тогочасне життя св.Йосафата із сьогоденням, наголосивши, що святий був українцем, бо народився на Волині і вже з тих часів вболівав за нашу УГКЦ, борючись з тим же ж ворогом-московитом, який досі пробує сплямити нашу історію, культуру, мову, Церкву. На завершення академії о. Михайло Николин подякував усім за чудовий вечір, розповівши про старовинну ікону святого Йосафата, яку віднайшов у нашому храмі.

Захід закінчився величним багатоголосим многоліттям для усіх організаторів та творців вечора вшанування святого Йосафата. Молімо Господа Бога і святого Йосафата щоб мир і єдність настала між усіма в святій церкві,за яку він віддав свою душу, щоб справді ми були одне стало Христове.

Віталій СКИПАКЕВИЧ
Фото Микола БУХНІЙ

 

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

 

Теми: Старосамбірський деканат, Григорій (Комар)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори