SDE

Владика Ярослав відвідав парафію с. Уличне на Дрогобиччині [фото]

31 жовтня 2023
Друк E-mail
Фото Пресслужби СДЄ
29 жовтня, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відвідав парафію с. Уличне на Дрогобиччині. У співслужінні о. Петра Івасівки, декана Трускавецького, о. Петра Сливки, адміністратора парафії, та священиків Трускавецького деканату владика Ярослав відслужив Архиєрейську Літургію. Після завершення Літургії відбулось освячення Ювілейного Хреста та символічної могили Борцям за волю України.

Під час проповіді владика Ярослав пояснив Притчу про сіяча. За словами владики, зерном, яке сіяч сіє на своєму полі, є слово Боже (див. повний текст проповіді). "Тому значення цієї притчі для духовного життя християнина у великій мірі залежить від того, що ми розуміємо під цим Словом. Слово Боже – це передусім звернення Бога, люблячого Батька, до людини – свого творіння", - зауважив проповідник.

Відтак єпископ зазначив, що зерно сіється у ґрунт, який означає внутрішню диспозицію людей. "Таким чином, зростання Царства Божого залежить, згідно з Ісусом, також і від нас, бо вільна людська воля, несе відповідальність за це зростання", - пояснив владика Ярослав.

Далі проповідник зауважив, що Слово Боже є дієвим, здатним давати життя і його утримувати. "Христос є присутній у Слові Отця. Він сам особисто промовляє до людини в різний спосіб: через слухання Слова Божого, читання, внутрішнє натхнення, споглядання, висновки із різних обставин життя тощо. Слово Боже приходить до людини не тільки в церкві чи на молитві, але всюди, де перебуває людина", - пояснив проповідник.

На дорозі до серця людини Слово Боже зустрічає багато перешкод. "Люди часто легковажать собі Слово Божим, приглушуючи сумління, кидаються у вир грішного життя, щоб шукати задоволення у тимчасових примарних насолодах. Ісус пояснює учням і нам, що диявол дуже піклується про те, щоб Слово Господнє зробити неплідним у нашому житті", - зазначив єпископ.

Після завершення Літургії владика Ярослав подякував о. Петру за душпастирське служіння на парафії, а вірним і жертводавцям за турботу про Божий храм.

Пресслужба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

 

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Теми: Ярослав (Приріз), Трускавецький деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори