SDE

Владика Ярослав (Приріз) освятив храм у с. Гусаків, що на Мостищині [фото]

13 липня 2009
Друк E-mail
12 липня у с. Гусаків владика Ярослав (Приріз), єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії, освятив новозбудований храм на честь свв. верховних апостолів Петра і Павла. Владиці співслужив декан Мостиський прот. Тарас Шпег та отці деканату. Архиєрейську Літургію супроводжував хор Львівського храму Введення у храм Пресвятої Богородиці, серед яких є вихідці з села Гусаків. На богослужіння були присутні представники районної влади.У пастирському слові до вірних владика Ярослав розповів про те, як розвивалась ідея храму впродовж історії спасіння. Перші початки храму були закладені у жертвоприносах, коли жертовник став місцем зустрічі з Богом. Наступним елементом розвитку ідеї храму стала скинія: вона виражала присутність Божу та була видимим виразом перебування Ягве зі своїм народом. "Завершило ж динаміку ідеї храму серед вибраного народу - будівництво Єрусалимського храму за царя Соломона," - підсумував архиєрей.

Відтак, відкликаючись до творів Отців Церкви, владика Ярослав розвинув тему Божої святості, яку людина, немов з джерела, черпає у храмі. Людина відчуває потребу у святому і шукає цього у своєму житті. "Це устремління людини до святості, до небуденного, є одним з глибших стимулів - це туга за Досконалим та Вічним," - наголосив владика.

Греко-католицька громада у Гусакові налічує 9 родин, які ще донедавна не мали власного храму і були змушені навідуватись до сусідніх сіл, де були греко-католицькі храми. 17 червня 2007 р., коли громадою опікувався о. Ігор Стецьків, владика Юліян (Вороновський) освятив наріжний камінь під будівництво храму.

Після завершення богослужіння владика Ярослав подякував усім, хто долучився молитво, коштами та працею до зведення Божої святині. Архиєрей зачитав подячне звернення правлячого архиєрея владики Юліяна (Вороновського) та вручив пам'ятні грамоти жертводавцям. Особливу подяку владика Ярослав висловив священикам, які опікувались будівництвом храму: о. Ігору Стецьківу, який розпочав зведення церкви, та о. Євгену Макогону, який довершив боговгодну справу.

о. Олег Чупа,
прес-секретар єпархії

 

ФОТОРЕПОРТАЖ:

 

             

Теми: Ярослав (Приріз), Мостиський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори