SDE

Владика Ярослав у день Христового Різдва: "Бог став людиною, щоб визволити нас з неволі"

08 січня 2012
Друк E-mail
Ікона
Різдво Господа нашого Ісуса Христа
7 січня, опівночі, розпочались різдвяні богослужіння у катедральному храмі Пресвятої Трійці у м. Дрогобичі. Чин Великого повечір'я відслужив владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький. Йому співслужив парох храму - митр.прот. Тарас Гарасимчук - та сотрудники парафії. Зранку архиєрей відслужив урочисту Божественну Літургію та привітав вірних зі святом Христового Різдва.  

 

"Бог став людиною, щоб визволити нас з неволі, знову поєднати із собою і, залишаючись Богом, назавжди стати нашим Братом", - зазначив владика у своєму різдвяному слові. "Сьогодні нам потрібно себе запитати: кого я шукаю у вифлеємській стаєнці? Що привело мене в цей святковий день до храму? Чи готові ми ввійти до цієї стаєнки і запропонувати Божій Матері разом з Її Дитятком прийти і поселитися у нашому домі?" - наголосив вірним єпископ. "Таке рішення нелегке і дуже відважне. Набагато простіше відспівати колядки та швиденько після закінчення богослужіння поспішити до своєї домівки за святковий стіл, залишивши Бога в яслах у стаєнці, не знайшовши у своєму житті для Нього місця", зазначив правлячий архиєрей. (Читати увесь текст різдвяного слова).

Після завершення богослужіння владика Ярослав побажав священнослужителям та вірним Божого благословення, духовної радості та родинного щастя.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Ярослав (Приріз), Катедральний собор

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори