SDE

На празник Собору св. Івана Хрестителя владика Ярослав відвідав Сколівщину

23 січня 2012
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав проповідує у храмі Собору св. Івана Хрестителя у смт. Верхнє Синьовидне
20 січня владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відвідав з пастирським візитом парафію Собору св. Івана Хрестителя у смт. Верхнє Синьовидне на Сколівщині.  

 

Єпископа привітали вірні парафії. Відтак архиєрей відслужив Божественну Літургію у співслужінні прот. Івана Дашинича (декана Сколівського та адміністратора парафії) та отців Сколівського деканату.

"Святий Іван Хреститель - це відданий та вірний виконавець Божої волі", - зазначив єпископ, звертаючись зі словом до вірних. Владика додав: "Великою чеснотою, якою вирізнявся Предтеча, була його покора: він ніде і ніколи не шукав своєї слави. Коли його учні говорили, що він залишився без слухачів, бо всі люди пішли за новоявленим Месією, то св. Іван відповів: «Йому належить рости, а мені маліти»". Саме тому, на думку архиєрея, цього вірного слугу Ісус Христос назвав «найбільшим між народженими від жінок».

Вітаючи вірних з празником, єпископ сказав: "У сьогоднішній празник бажаю усім вам, щоб Той, про якого Іван Хреститель голосив, що Він хреститиме Духом Святим, благословив усіх Вас, вашу парохію та родини щедрими дарами своєї благодаті. Щоб усі ви завжди відгукувалися на заклик Предтечі Господнього готуватися до зустрічі Христа через ревну щоденну молитву, поглиблення віри, пізнаючи правди Божі. Хай же свідоцтво служіння правді, покора та чистота серця, любов до Бога та людей заохотить і нас до щирого наслідування прикладу Пророка і Предтечі Івана Хрестителя".

Після завершення Літургію владика Ярослав привітав прот. Івана Дашинича зі святом небесного Покровителя та побажав плідної праці у Христовому винограднику.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Ярослав (Приріз), Сколівський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори