SDE

Владика Венедикт (Алексійчук) на празник Пресвятої Трійці у Дрогобичі: "Дух Святий може наповнити лише того, хто прикладає зусиль, щоб наблизитись до Господа"

05 червня 2012
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Владика Венедикт (Алексійчук), єпископ-помічник Львівської архиєпархії, та владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький
4 червня, на свято Пресвятої Трійці, у м. Дрогобич відбулось урочисте святкування престольного празника Катедрального собору. Почесним гостем святкувань став владика Венедикт (Алексійчук), єпископ-помічник Львівської архиєпархії. У співслужінні владики Ярослава (Приріза), єпископа Самбірсько-Дрогобицького, владики Юліяна (Вороновського), вислуженого єпископа Самбірсько-Дрогобицького, священиків Дрогобицького деканату та інших деканатів єпархії, владика Венедикт очолив святкову Божественну Літургію.

"Ми виділи світло істинне, прийняли Духа небесного, нероздільний Святій Тройці покланяємось, вона бо спасла нас", - цими словами літургійного гимну розпочав владика Венедикт своє святкове слово до вірних. Єпископ зазначив, що вірні повторюють цю молитву кожної Літургії, оскільки після причастя Тіла і Крові нашого Господа ми є здатні, хоча б трохи, свідчити про Пресвяту Трійцю.

pan2
Архиєрей зауважив, що Дух Святий діє у Церкві та оживляє її насамперед через святі тайни: "Через хрещення неохрещений стає учасником Тіла Христового, а людина, обтяжена гріхами, приступаючи до сповіді, – очищується, а у Причасті – освячується".

"Найкраще ми можемо говорити про когось, коли знаємо його на досвіді", – наголосив єпископ-помічник Львівський. Людина може пізнавати Пресвяту Трійцю лише тоді, коли бере участь у житті Церкви. "Дехто інколи каже, що вірить у Бога, але не потребує ходити до церкви; однак любов до Бога потребує вираження", – додав владика Венедикт. Він також зазначив, що участь у житті Церкви, особиста молитва – це те, що допомагає людині пізнавати Бога і дає можливість говорити про Нього.

На завершення проповіді, цитуючи євангельські слова Христа, владика Венедикт побажав присутнім: "Шукайте Царства Божого і правди його, а все решта вам додасться" (Мт. 6,33).

pan1
Після завершення Літургії о. Тарас Гарасимчук (парох катедрального храму) подякував архиєреям та священнослужителям, які розділи з парафіяльною громадою радість храмового празника.

Як повідомляє сайт катедрального собору, напередодні престольного празника, після вечірні у день П'ятидесятниці, владика Ярослав (Приріз) освятив у катедральному храмі нові богослужбові ризи зеленої барви, в яких наступного дня священики служили святкову Літургію.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Венедикт (Алексійчук), Катедральний собор, Ярослав (Приріз), Юліан (Вороновський)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори