SDE

Підопічні «Карітасу СДЄ» повернулися з відпочинку в горах [фото]

28 серпня 2012
Друк E-mail
Фото БФ "Карітас"
Літній відпочинок
25 дітей, підопічних Центру соціальної та психологічної підтримки дітей трудових мігрантів "Разом - сильніші", повернулися з літнього відпочинку у гірському селі Стрілки, де провели незабутні 10 днів.

"Я давно так добре не відпочивав, - ділиться враженнями 15-річний Юра. - Ці десять днів, проведені з друзями, я запам'ятаю на все життя!". Подібні відчуття переживають всі учасники літнього табору, адже діти весело та з користю провели час, подорожуючи, бавлячись ігри, влаштовуючи конкурси та, водночас, не забуваючи про духовний розвиток, позаяк щоденні спільні молитви також були невід'ємною частиною розпорядку дня.

Діти та вихователі проживали у Єпархіальному будинку "Емаус", новозведеній споруді з усіма зручностями. Кожен день був насиченим та різноманітним, тому діти жодної хвилини не сумували. Одразу після приїзду їх поділили на дві групи, кожна з яких готувала своє представлення з піснями, танцями та іграми. Влаштовувався також конкурс талантів, дискотека, футбольні та волейбольні змагання з місцевими мешканцями, екскурсії, походи за грибами, верхова їзда та багато інших цікавих подій.

Свято Преображення Господнього також запам'яталося усім дітям, адже вони ходили на Літургію до місцевого храму, опісля влаштували спільний сніданок, куштуючи освячені фрукти. Святкування продовжилось походом на морозиво у кафе.

"Я дуже рада, що відвідую "Карітас" та Центр "Разом - сильніші", - каже Оленка. - Адже ми завжди весело проводимо час, і цей відпочинок - не виключення. Із задоволенням залишилася б тут ще довше".

Нагадаємо, що ціллю Центру «Разом – сильніші» є зменшення негативних наслідків трудової міграції для українського суспільства через надання підтримки дітям, чиї батьки є трудовими мігрантами, або планують виїзд за кордон. У Центрі діти можуть отримати дружню підтримку, консультації, допомогу психолога і соціального працівника у кризовій ситуації. Організовуючи цікаве та корисне дозвілля, спільні заходи, залучаючи до роботи педагогів і психологів, діти вчаться бути більш відповідальними за своє життя, здоров'я, освіту, майбутнє.

Наталія Яцик,
менеджер зі зв'язків з громадськістю
БФ «Карітас СДЄ УГКЦ»

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: карітас

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори