SDE

Відбувся літній християнський табір для Вівтарних дружин та учнів Катехитичних шкіл [фото]

30 серпня 2012
Друк E-mail
Фото Катехитичної комісії
Божественна Літургія
На завершення літніх канікул Катехитичною комісією був організований та проведений літній християнський табір (ЛХТ) для юнаків Вівтарних дружин та бажаючих учнів Катехитичних шкіл. Табір проходив у с. Стрілки Старосамбірського району 21-25 серпня в новому єпархіальному реколекційному домі, який нещодавно освятив Владика Ярослав (Приріз), Єпарх Самбірсько-Дрогобицький. Прекрасні умови для проживання, велика територія, спортивні майданчики, поряд річка Дністер, гори, ліс, чисте повітря. У таборуванні взяли участь 58 дітей.

Гасло табору: «Ми будемо служити Господу, Богу нашому, й голосу Його слухатися» (І. Нав. 24. 24).

Діти були поділені на 4 групи. Кожна група мала цікаву назву і девіз, хустинку певного кольору.

Проводились гутірки - заняття в групах на тему «Святі Таїнства у житті Церкви». Заняття проводили брати – семінаристи та катехит Марія Витівська.

23 серпня – похід (2 км) до храму у с. Стрілки, де парох о. Володимир Паращинець відслужив Божественну Літургію, виголосив науку для таборян. Усі бажаючі приступали до Святого Таїнства Покаяння. Потім, згідно програми табору, для всіх таборян провів науку по Літугійному богословії бр. Юрій Мисів, випускник Дрогобицької Духовної Семінарії (продовжує навчання в Італії). Окреме заняття (більш практичне) було проведено братами Юрієм Мисівим та Тарасом Зубком для членів Вівтарних дружин.

24 серпня – піша хода до храму с. Гвоздець (4 км), де святкову Літургію відслужив парох о. Павло Коляса. Спільна молитва за Україну.

Усі інші дні Божественну Літургію в реколекційному домі служив о. Микола Витівський, Голова Катехитичної комісії.

Під час перебування у таборі кожний  учасник, забувши про щоденні турботи та працю, зумів знайти та показати себе: хтось у спорті, інший у представленні своєї групи, виконанні різних завдань, ще інші - проявили кмітливість у різних іграх та естафетах, хтось у співі при ватрі. А найголовніше, усе це було поєднане зі Св. Літургією, Сповіддю та прийняттям Пресвятого Тіла та Крові Господньої, молитвою і розважанням над Словом Божим та Святими Таїнствами, що зробило відпочинок справді повноцінним.

Велику подяку складаємо Богові та Пречистій Діві Марії, учасникам табору, їхнім батькам та парафіяльним священикам, які направили дітей у табір.

Щире спасибі Ректоратові та викладачам Дрогобицької Духовної Семінарії за питомців, які були чудовими аніматорами: Миколі та Андрію Витівським, Тарасові Плетені, Тарасові Зубку, Василеві Барні, Романові Ільницькому, які цікаво для дітей провели цей табір.

Слова подяки адресуємо і о. Володимирові Паращинцю, парохові с. Стрілки, за молитву і науку в храмі 23 серпня. Дякуємо о. Павлові Колясі та його парафіянам с. Гвоздець за молитву, смачний обід для таборян, та весело проведений День Незалежності.

У реколекційному будинку радісно приймали таборян о. Любомир Григель з дружиною і всі працівники: кухарі, прибиральниці, сантехнік...

Щирі слова подяки всім, хто хоч чимось прилучився до проведення заходу.

Надіємось, що молодь і діти повноцінно відпочили, знайшли багато нових друзів, навчилися співпрацювати, долаючи різні труднощі і різноманітність характерів, почерпнули низку корисних порад, які їм знадобляться у житті. Дні, проведені у таборі, стали не лише часом відпочинку і розваг, а й періодом духовного росту, самовдосконалення, саморозвитку.

Надалі ми плануємо продовжувати та вдосконалювати проведення таких ЛХТ, бо діти і молодь дуже потребує і чекає з нетерпінням на них.

А ось і відгуки:

Від групи дітей катехитичної школи ім. єп. І. Снігурського, м. Самбір: « Наша група була найчисельнішою – 17 чоловік. Думаємо, що з нами також погодяться всі таборяни. Хочемо висловити щирі слова подяки всім, хто організував та проводив табір.
…При ватрі сиділи, уночі «вогняні» кульки у небо пускали, під звуки гітари співали, командні представлення готували, виступали, у походи ходили, у річці купались, на День Незалежності і дискотеку зробили, королівський танець танцювали, в естафетах перемагали і найголовніше, – спільна молитва, Євхаристія, спільне проживання зробили свою справу – утворилася справжня  християнська спільнота. Єдиний недолік – замало днів відпочинку, адже імена всіх ми запам‘ятали аж під кінець табору, бо нас було багато – аж шість разів по десять.

Окремо хочемо згадати жителів маленького с. Гвоздець, де ми святкували День Незалежності України, молились у храмі та на могилі воїнів УПА, де вписані імена 28 односельців, воїнів УПА, які віддали життя за Україну. Але там ми не лише молились, а й бавились. Отець Микола Витівський із дружиною п. Марією проводили цілий букет ігор та естафет. Ми всі бігали, кричали, верещали, а люди раділи гостям, зробили дерев’яні столи і лавки, нагодували нас смачним обідом. Засмакували «книші» із борщиком. Отець Микола привіз багато кавунів, які ми охолоджували в гірському потічку, а після «Довгої гри» смакували ними.

Найдовше, напевне, нас пам‘ятатимуть наші аніматори. Чим більше ми старалися бути чемними, тим більше у нас це не виходило: то ключі загублювались, то хустинки, то вночі не спалося… Звичайно ж були і покарання. Від присідання і віджимання аж ноги гуділи, а декому випав унікальний шанс станцювати танець живота, каченяток, королівський танець….

Зараз ми вже вдома і з не привички, зранку, прокинувшись, думаємо: «Напевно, я проспав(-ла) ранішній дзвінок і зараз буду присідати», аж потім розуміємо, що все далеко не так. Тоді ми зручно вмощуємось в м‘які крісла і розпочинаємо пошук «своїх» у соціальних мережах.

Із нетерпінням чекаємо наступного літа! А якщо дуже пощастить, то зимових канікул! Всім-всім-всім дякуємо!

Ференс Богдан: «Табір – не дуже, а дуже-дуже класний!»

Мартуся-Спартанка: «Все просто бест! Присідання супер! Величезне спасибі братам-семінаристам: Андрію, Миколі, Тарасу, Тарасу, Роману, Василю, Юрію!

Особливе дякую нашій гості Мар’яні за чудовий лист для таборянJ 

Дякую братам Андрію і Миколі за те, що навчили мене плавати і грати у волейбол!

Хочу повернутися сюди на наступний рік!»

Марія Вихованська: «Табір був «бомбезним»! Враження незабутні! Ми, справді, поєднали корисне із приємним, адже, окрім розваг були дуже цікаві проповіді та навчання, спільна молитва, Сповідь та щоденне Святе Причастя. Єдиний недолік табору – замало днів. Просимо Бога, щоб такий табір Катехитична комісія організовувала для нас кожного літа!»

Матеріал підготовано
Катехичною комісією СДЄ

ФОТОРЕПОРТАЖ


Теми: Катехитична комісія

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори