SDE

Команда Самбірсько-Дрогобицької єпархії перемогла у всеукраїнському турі брейн-рингу «Святі Таїнства у житті Церкви»

13 листопада 2012
Друк E-mail
Емблема змагань
10 листопада 2012 року у Львівській духовній семінарії Святого Духа відбувся всеукраїнський рівень інтелектуальної християнської гри брейн-ринг на тему Святих Таїнств.

Участь у грі, яка відбулася у двох вікових категоріях - 10-13 років та 14-17 років, взяли дитячі команди із 11 структур УГКЦ: Київської, Львівської, Івано-Франківської, Тернопільсько-Зборівської архиєпархій, Луцького та Донецько-Харківського екзархатів, Самбірсько-Дрогобицької, Бучацької, Стрийської, Сокальсько-Жовківської, Коломийсько-Чернівецької єпархій УГКЦ. Самбірсько-Дрогобицьку єпархію представляли дві команди з м. Самбора. Команда "Дерево життя" з парафії Покрова Прествятої Богородиці (катехит Вікторія Марко) зайняла 2-ге місце у віковій категорії 10-13 років, поступившись у фіналі команді з Сокальсько-Жовківської єпархії. 1-ше місце у категорії 14-17 років здобула команда "Телескоп Бога" з храму св. Андрія Первозванного (катехит Марія Витівська), перемігши у фіналі з рахунком 5:1 команду Бучацької єпархії.

Як повідомив у коментарі прес-службі єпархії о. Микола Витівський (голова Єпархіальної катехитичної комісії), при соборі Покрова Пресвятої Богородиці діє катехитична школа митрополита Андрея Шептицького, а при храмі імені св. Андрія Первозванного – катехитична школа імені єпископа Івана Снігурського. Саме завдяки наполегливій співпраці катехитів та дітей єпархіальні команди змогли показати добрий результат на всеукраїнських змаганнях.

Нагадаємо, що 2012 рік Синод Єпископів УГКЦ проголосив Роком Святих Таїнств. Відповідно до Постанов Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ, Катехитичній комісії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ було доручено зайнятися питаннями організації та проведення Року Святих Таїнств. За розробленою програмою проведення Року Святих Таїнств відбувалися заходи на загальноцерковному та єпархіальному рівнях, зокрема реколекції, катехитичні науки, з'їзди, Євхаристійні тижні, прощі, семінари та християнські табори. Одним із таких заходів є інтелектуальна християнська гра брейн-ринг на тему «Святі Таїнства в житті Церкви».

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Катехитична комісія

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори