SDE

Владика Ярослав у День Незалежності: "Цей день - це чудо Божого Провидіння над нашим народом, виблагане мучеництвом і молитвами, сльозами і кров'ю багатьох патріотів нашої землі"

27 серпня 2013
Друк E-mail
Ілюстрація
24 серпня у День Незалежності в Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобича відбулась подячна Божественна Літургія за дар свободи українському народові. Богослужіння очолив владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, у співслужінні священиків катедральної парафії.

У своєму слові до пастви єпископ зазначив, що, незважаючи на молодий вік держави України, традиції українського державотворення мають дуже давню історію. У цей знаменний день для українського народу владика Ярослав закликав вірних застановитись над двома важливими рисами, які мають бути притаманні справжньому українцеві: почуттям патріотизму та праведністю життя. "Патріотизм - це чеснота, продиктована четвертою Божою Заповіддю: „Шануй батька і матір"", - сказав владика, додаючи, що патріотизм вимагає жертовності та посвяти задля народу та Батьківщини.

До того ж, любов людини до своєї Батьківщини проявляється не лише в маніфестаціях та високих фразах про патріотизм, але у повсякденній ревній праці, у веденні праведного християнського життя. "Для визволення народу з неволі, для збереження і розбудови державності, для покращення добробуту народу потрібні не лише фізичні сили й зброя. Потрібні передусім благословення й поміч Всемогутнього Бога, бо в Його руках спочиває доля кожного народу", - сказав у підсумку єпископ.

Наприкінці проповіді владика Ярослав закликав усіх до молитви з український народ, щоб Господь оберігав його від лихоліть. "Небесна поміч була необхідна для проголошення незалежності нашої держави. Вона конечно потрібна і сьогодні, особливо коли всі ми стоїмо перед новими викликами нашої майбутності, щоб Україна могла побороти всі труднощі: політичні, партійні, соціальні, економічні й релігійні", - додав архиєрей.

Зазначимо, що напередодні, 23 серпня, День прапора, владика Ярослав та духовенство м. Дрогобича взяли участь в урочистій академії з нагоди Дня Незалежності Украіни в Народному домі. 24 серпня в обідній час єпископ та священики взяли участь у народному віче, що відбулось на площі перед міською ратушею.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Катедральний собор, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори