SDE

У Дрогобичі відбувся семінар для священиків єпархії [фото]

22 березня 2014
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
З душпастирями спілкується о. Володимир Зелінський
20 березня в конференц-залі Дрогобицької духовної семінарії відбувся тренінг для священиків Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Мета заходи надати практичні поради душпастирям для праці з людьми, які пережили емоційний стрес після подій, що відбувались в останні місяці в Україні, зокрема на Майдані в Києві.

Вітаючи доповідачів та учасників семінару, владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, зазначив, що Церква має об’єднати зусилля для того, щоб приготувати воскресіння нашого народу. У цьому контексті важливою є постать душпастиря, покликання якого є голосити Божу істину в світі.

Доповідачами конференції були о. Андрій Зелінський, єзуїт; психолог Карл Плеснер, експерт у галузі психології та фахівець у ділянці посттравматичного синдрому; Олена Ганцяк-Каськів, активна учасниця дій на Майдані в Києві й працівниця Патріаршої курії УГКЦ.

За словами о. Петра Рака подібні заходи, будуть відбуватимуться в єпархіях УГКЦ близько півроку. «Оскільки зараз великопісний період, коли люди прагнуть сповідатися і спілкуватися зі священиками, то ми передусім звертаємо увагу священнослужителів на сповідь, щоб вони часом не пропустили переживання, яке може мати людина з приводу останніх подій у державі, а також щоб вправно надавали душпастирську допомогу особам, котрі брали участь у цих подіях», - прокоментував о. Петро Рак.

Такі тренінги проводяться з ініціативи Отця і Глави Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішого Святослава (Шевчука), який попросив єпископів УГКЦ під час Великого посту підготувати священнослужителів до духовного супроводу осіб, котрі брали участь у протестах на Майдані Незалежності в Києві. Здійснює проект Відділ комісій Патріаршої курії УГКЦ, зокрема його керівник о. Петро Рак та його помічники. 

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпахії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори