SDE

У Биличах відбулась проща приурочена до Року митрополита Андрея Шептицького і Дня батька [фото]

30 вересня 2014
Друк E-mail
Фото Володимири СТЕБЕЛЬСЬКОЇ
Паломництво до Билич
У Бога все можливе! І все можливе тому, хто вірує! 70 років тому чобіт російського солдата ступав по українській землі. Духовна сліпота і ненависть одного із “визволителів” зруйнувала каплицю і джерело у Биличах. Кілька років по тому колись “сильний і могутній” батько вже плаче і ридає у розкаянні, бо дитина у нього народилася незрячою. Матір Божа привела його чудесно знову у Биличі, щоби відновив джерело і каплицю. Син прозрів, а батько навернувся.

Цього року Всеукраїнський День батька, який святкують у третю неділю вересня, припав на свято Різдва Пресвятої Богородиці. 20 вересня комісією родини СДЄ УГКЦ була організована проща до Билич, приурочена до Року митрополита Андрея Шептицького і Дня батька.

Проща розпочалась хресною ходою від с. Биличі до каплиці Матері Божої із молитвою за мир і єдність України, за поранених захисників Батьківщини та родини загиблих. Чоловіки несли 4-х метровий важкий Хрест, який по завершені ходи вмонтовано на подвір’ї каплиці на честь Небесної сотні і новітніх Героїв за незалежність України.

Божественну Літургію, сповідь, Святе причастя прочани жертвували за прощення особистих гріхів та українського народу. Кожного серця торкнулися слова о. Богдана Леховича, промовлені до прочан: “...ми завжди можемо звернутися з нашими проблемами і труднощами до нашого небесного Батька, віддати всі свої болі і жалі..., а наші земні батьки чекають нас – не забуваймо і дбаймо про них!”

Чудесний спів молодіжного камерного хору “Хвиля” з м. Трускавця молитвенно возвеличував Богородичне свято. Програму продовжили дійства до Дня батька: “…Доки батько родини не буде добрим мужем для своєї дружини і добрим батьком для своїх дітей, доки діти не навчаться шанувати своїх батьків,- доти і чоловік, і жінка, і діти не будуть добрими християнами...” - слова А. Шептицького, які є завжди актуальними, а особливо у нашому сьогоденні.

“Батьку, знайди час для спілкування зі мною...” – прохання дитини у сценці. Ця тема є болючою і чи не найактуальнішою на нинішній день. Діти зачитували вірші для батьків, опісля подарували всім присутнім батькам медалі зі словами подяки за батьківську любов, обійми, за добре слово…

Пам’ятаймо! Батько – це образ Бога. Бути батьком – велике покликання, а не особистий вибір. Молімося за наших батьків – героїв, за родини полеглих захисників Батьківщини та за навернення батьків сліпих і незрячих...

Володимира СТЕБЕЛЬСЬКА,
прочанка

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Теми: Добромильський деканат, Биличі, проща

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори